Starity

Taylor Swift megértésre és kedvességre buzdítja nőtársait

2015. augusztus 14. 17:05   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 25 éves énekesnő lett a Vanity Fair 2015-ös szeptemberi számának címlaplánya, a dögös fotósorozat mellé pedig egy interjú is készült.

hirdetés

Fotó: Mario Testino/Vanity Fair

Bár Taylor Swift milliós rajongótáborra tett szert az elmúlt évek alatt, utálóinak száma is szépen gyarapodik, főként azért is, mert saját kezében tartja karrierjének irányítását és nem hagyja, hogy elnyomják az olyan nagy cégek, mint például a Spotify vagy az Apple. Így hát amikor kiderült, hogy az Apple Music nem fizetne neki eleget, nyílt levelet írt a fejeseknek.

Úgy hajnali négy körül írtam meg a levelet. A szerződések akkor kerültek a barátaimhoz és az egyikük küldött nekem egy screenshotot. Aztán olvastam, hogy nulla százalékos kártérítés jár a jogtulajdonosoknak. Néha felébredek az éjszaka közepén és elkezdek írni egy dalt, aztán addig nem tudok visszaaludni, amíg be nem fejezem. Ugyanez volt a helyzet most is, csak éppen a levéllel – árulta el a Vanity Fair egyik riporterének, Josh Duboffnak.

Fotó: Mario Testino/Vanity Fair

Taylor állítása szerint mindkét esetben félt, hogy vajon mit gondolnak majd róla az emberek, mivel nem akart fontoskodónak tűnni, de mindenképpen ki akart állni a saját igaza mellett. Mielőtt azonban nyilvánosságra hozta volna levelét, mindössze egyetlen ember véleményét kérte ki.

Felolvastam az anyukámnak. Számomra mindig is ő lesz az első. Azt mondtam neki, hogy »Nagyon félek ettől a levéltől, de meg kell írnom. Lehet, hogy nem posztolom, de ki kell adnom magamból«

Végül azonban mégis úgy döntött, hogy a nagyvilág tudtára adja véleményét és igencsak meglepődött, hogy az Apple szinte rögtön változtatott a szerződésbe foglaltakon: Az Apple úgy kezelt, mintha valami kreatív közösség hangja lennék, aminek szívükön viselik sorsát. Elég ironikusnak találtam, hogy egy ilyen multimilliárdos cég alázattal reagált a kritikákra.

Fotó: Mario Testino/Vanity Fair

Az interjúból természetesen nem maradhattak ki híres barátnői sem, akik között megtalálható például Selena Gomez, Haim, Gigi Hadid Karlie Kloss és Lena Dunham neve is. Az egykori countrycsillag elárulta, hogy még a pasik sem állhatnak közéjük, mivel mindannyian úgy gondolják, hogy barátságuk sokkal fontosabb.

„Olyan lányok is vannak a csapatban, akik randiztak ugyanazzal a sráccal. Ez az egész olyan, mint egy testvériség, ami sokkal magasabb helyen szerepel a fontossági listánkon. Sokkal lényegesebb, mint valami pasi, akivel nem jöttek össze a dolgok – kezdte, majd így folytatta – Nem kis dolog, ha van egy lánycsapat, amely tagjainak ennyire szükségük van egymásra, mint most nekünk. Soha nem volt még ennyire fontos, hogy kedvesek és megértőek legyünk egymással, ne ítélkezzünk a másik felett, hiszen a mai világban annyira nehéz a nők számára, hogy megértést találjanak, és jól bánjanak velük a médiában. És csak azért, mert ugyanolyan az ízlésetek pasitéren, nem használhatjátok ezt egymás ellen.”

Fotó: Mario Testino/Vanity Fair

Aztán Kanye West is szóba került, akivel a 2009-es VMA-n történtek után nem ápoltak túl jó viszonyt, mindez viszont megváltozott az idei Grammy-díj-átadón. Taylor elmondása szerint mindkettejüknek időre volt szüksége a csatabárd elásásához, amiben végül Jay-Z volt legnagyobb segítségükre.

Úgy érzem, nem volt még kész arra, hogy barátok legyünk, amíg nem éreztem, hogy valamiféle tiszteletet tanúsít irántam, és ő sem állt készen, amíg nem tisztel engem. Szóval ugyanabban a helyzetben voltunk és éppen ugyanakkor értük el azt a bizonyos pontot. Összebarátkoztam Jay-Z-vel és szerintem fontos volt mindannyiunk számára, hogy jól kijöjjünk Kanyével. Aztán elértünk arra a pontra, amikor Kanye jó véleménnyel volt a zenémről és mindarról, amit elértem, én pedig kérdezhettem őt arról, hogy mi a helyzet a kislányával.

Fotó: Mario Testino/Vanity Fair

De Taylort nem csak karrierje érdekli, erről pedig folyamatosan tanúbizonyságot is tesz a jótékonykodással. Ezért hát olyan híres hölgyekre néz fel, akik tisztelendő dolgokra használták fel hírnevüket.

Vegyük például Oprah-t, aki annyi embert boldoggá tett az évek alatt. Rengeteg pénzt kapott, viszont annyit el is adományozott. Ugyanez a helyzet Angelina Jolie-val. Mindig annyira produktív, de arra használja a helyzetét, hogy jobbá tegye mások életét és én is ilyen szeretnék lenni.

Fotó: Mario Testino/Vanity Fair

Ám hiába a sok jó tett, a legtöbben mégis magánéletével vannak elfoglalva és bár jelenleg boldog párkapcsolatban él Calvin Harrisszel, a Grammy-díjas énekesnő elárulta, hogy a sok pletyka miatt arra jutott, hogy muszáj megváltoztatnia hozzáállását.

Úgy döntöttem, hogy máshogy szeretném folytatni az életemet. Nem kutattam semmi után, nem voltam feltétlenül nyitott semmire, egyedül arra, hogy ha netalán megtalálom azt a személyt, aki sosem akar majd megváltoztatni, akkor ő az egyetlen, akibe bele tudok szeretni. Mert hát tulajdonképpen az életembe voltam szerelmes.

Fotó: Mario Testino/Vanity Fair

Taylor az évek múlásával levedlette kislányos imidzsét és igazi dögös nővé érett, ami természetesen nem csak zenéjén, életfelfogásán és viselkedésén mutatkozik meg, hanem stílusán is, amit sok-sok fiatal hölgy áhítattal követ. Így amikor Duboff arról kérdezte, hogy milyen érzés stílusikonnak lenni, így válaszolt: Azt hiszem, tudom, hogy hogyan rakjak össze egy jó outfitet. De bármelyik nap gondolsz is bele abba, hogy stílusikonként tekintenek rád, muszáj nagyon megnézned magad a tükörben, mielőtt az utcára lépsz.

Fotó: Mario Testino/Vanity Fair

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek