Starity

10 dolog, amit nem tudtál a ma ötéves Love The Way You Lie-ról

2015. augusztus 17. 09:09   |   Szerző: perfectionist

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2010. augusztus 17-én debütált Eminem és Rihanna közös slágere, a Love The Way You Lie. Az elmúlt öt évben az Egyesült Államokban 5 millió példányt adtak el a kislemezből, összesen 6 díjat zsebelt be, és több mint 900 millióan nézték meg a videoklipet a YouTube-on. Cikkünkből további 10 érdekességet tudhattok meg.

hirdetés
10 dolog, amit nem tudtál a ma ötéves Love The Way You Lie-ról

1. Ez Eminem legtöbb példányszámban elkelt kislemeze. A Billboard szerint a Love The Way You Lie a rapper legtöbb példányszámban elkelt kislemeze, népszerűségben viszont csak a második a 2002-ben megjelent Lose Yourself után. Érdekesség, hogy a dal a Billboard Hot 100-as listáján hét hétig foglalta el az első helyet 2010. július 31-e és szeptember 18-a között.

2. Eminem a számot kizárólag Rihannával tudta elképzelni. A Rap-Up.com-nak adott interjúja során árulta el, hogy nem érzett senkit sem alkalmasabbnak a szerepre: Ez az egyike azoknak a számoknak, amiről úgy gondoltam, csak Rihanna tudja sikerre vinni.

3. Rihanna a szöveg mondanivalója miatt fogadta el a rapper ajánlatát. Az énekesnő az Access Hollywoodnak mesélte el, mennyire megérintette a dal szövegvilága. Eminem egész egyszerűen csak darabjaira szedte a családon belüli bántalmazás ciklusát, ez pedig olyasmi, amibe az embereknek nem sok betekintése van – nyilatkozta az énekesnő, majd így folytatta: A szöveg nagyon mélyenszántó, gyönyörű és erős! Ez olyasvalami, amit át tudok érezni, valami, amihez kapcsolódni tudok. 

4. A videó nem Rihannáról és nem is Eminemről szól! – tudtuk meg a rendező, Joseph Kahn az MTV Newsnak adott interjújából. Azt mondta, megérti, miért hiszik a rajongók, hogy a két szereplő – akiket Megan Fox és Dominic Monaghan alakít – az ő életüket játsza el, de leszögezte, hogy ez egy fiktív történet, a szereplőket pedig ő találta ki. Természetesen a valóságból merített, de nem Rihanna életéből, és nem is Emineméből.

5. Megan Fox volt a klip sikerének kulcsa. A Vibe-nak adott interjúja során a rendező ekképp nyilatkozott a forgatásról: Az ok, amiért a jelenetek annyira igazinak tűnnek az, hogy Meg és Dom igazi volt. Amikor a kamera leállt a testük még mindig remegett és lihegtek. Joseph kitért arra a jelentre is, amikor Dom öklével a falba üt. Megan ahelyett hogy elfordult volna továbbra is egyenesen a szemébe nézett, így a néző láthatja az arckifejezését. Ez egy hihetetlen előadása volt a sebezhetőségnek, és beengedte a közönséget a pillanat hevébe. Ez a különbség a színész és a filmsztár között.

6. Megan Fox a klipért kapott teljes összeget eladományozta. A Sojourn House kapta a színésznő bevételét, mely szervezet menedéket és egyéb szolgáltatásokat biztosít azoknak az embereknek, akik a családon belüli erőszak áldozataiként elhagyták otthonukat.

7. A kritikusok véleménye megoszlott – nem mindenkinek nyerte el a tetszését a dal annak ellenére, hogy a legtöbben sokatmondónak találták a szöveget, és szakszerűnek a videoklip elkészítését, mégis akadtak olyanok, akik kevésbé találták megfelelőnek a dal mondanivalóját, pláne Eminem szájából, akinek köztudottan voltak családon belüli problémái a múltban... 

8. Rihanna később a dal folytatását is felénekelte. A Love the Way You Lie (Part II) az első dal eseményeit meséli el egy másik szemszögből – tudhattuk meg Rihannától. Mivel az új verzió az énekesnő Loud címre keresztelt stúdióalbumán kapott helyet, így nyilvánvaló volt, hogy ezúttal övé a főszerep – Eminem hangját pedig csak egyetlen versszakban hallhatjuk.

9. A dal eredeti demója a bántalmazásnak egy másik fajtájáról beszélt. Skylar Grey írta meg a dal szövegét, és fel is énekelte egy demóra, majd később passzolta a szerzeményt. A dal végül Eminemhez került, aki Alexander Grant és Holly Hafermann közreműködésével írta át a szöveget. Skylar elmondása szerint a Love The Way You Lie egy erőszakos viszonyról szól, de nem két ember között. Akkoriban az énekesnő ugyanis úgy érezte: egy ugyanilyen kapcsolatban örlődik a zeneiparral. (Még szintén ide tartozik, hogy 2010 nyarán Taylor Momsen és csapata, a The Pretty Reckless is feldolgozta a dalt, mivel Taylor és Riri összeszólalkoztak és az akkor 17 éves énekesnő ekképp szerette volna kiengesztelni a barbadosi szépséget.)

10. A dal rekordot döntött a Youtube-on! A nyilvánosságra hozás napján az addigi legnagyobb nézettséget érte el egyetlen nap alatt a maga 6,6 milliós megtekintésével. A Love the Way You Lie azóta is a YouTube legtöbbször megnézett videóinak listáján van, mégpedig a 11. helyen. A dobogón egyébként a Blank Space (Taylor Swift) a harmadik, a Baby (Justin Bieber) a második, és több mint 2 milliárd megtekintéssel PSY Gangnam Style-ja az első.

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek