Starity

Cara Delevingne: „Borzalmas és undorító dolgokat tettem”

2015. augusztus 19. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 23 éves szupermodell nemrégiben egy brit magazinnak adott interjút, melyben szót ejtett a divatvilág buktatóiról és színésznői karrierjéről is.

hirdetés
Cara Delevingne: „Borzalmas és undorító dolgokat tettem”
Fotó: Terry Richardson

A gyönyörű szupermodell karrierje kezdete óta feszítet tempóban dolgozik, és bár szívesen modellkedett, elmondása szerint a filmvilágban jobban otthon érzi magát, és arra az elhatározásra jutott, hogy végleg búcsút int a fotózásoknak, és színésznőként próbál érvényesülni. 

Mint tudjuk, július 30-án került első ízben bemutatásra a Cara főszereplésével készült John Green regényen alapuló filmadaptáció, a Papírvárosok, mely ugyan sok kritikát kapott, ennek ellenére alappillére volt a 23 éves modell azon elhatározásának, miszerint végleg felhagy a modellkedéssel. Döntését nagyban befolyásolta az is, ahogyan a divatszakma tárgyiasítja a nőket, és az interjú során szót ejtett arról is, milyen könnyűvérűnek érezte magát karrierje elején, amikor a fotózásokon szexi pózokban kellett megmutatni bájait.

Egy kicsit feminista vagyok, és ettől betegnek érzem magam. Borzalmas és undorító. Fiatal lányokról beszélünk. Karriered kezdetén még nagyon fiatal vagy, nem túl jó dolgoknak vagy kitéve ezzel, és úgy érzed: semmire nem mondhatsz nemet.

A feszített munkatempó, a növekvő népszerűség és a megfelelni akarás azonban nyomot hagyott Carán, akinél egészségügyi problémák jelentkeztek a folyamatosan vállán cipelt terhek miatt. A modell bőre a pikkelysömör jeleit mutatta, így nem győzte elrejteni a kényes területeket.

Az emberek nyomására folyton kesztyűben jártam, és azt sem akarták, hogy megérintsem őket, mert azt gondolták, olyan ez, mint a lepra vagy ilyesmi. Pedig ez mentális eredetű probléma volt, hiszen ha nem szereted önmagad, a tested és azt, ahogyan kinézel, akkor a dolgok folyamatosan rosszabbak és rosszabbak lesznek.

Napjainkra azonban teljesen megbékélt önmagával és karrierje alakulásával a gyönyörű modell, jelenleg pedig a Suicide Squad című akciófilmet forgatja Jared Leto és Scott Eastwood társaságában. A divatvilág ugyan meghatározó szerepet játszott az életében, szeretné azt a korszakot maga mögött hagyni.

A divatszakma nem engedte, hogy túlnőjek a saját emberségemen, és azt sem hagyta, hogy elfelejtsem, milyen fiatal voltam a kezdetekkor. Nagyon öregnek érzem magam. [...] Végre ki merek állni magamért és másokért is. Ha valahol igazságtalanságot tapasztalok, lelépek. Ha valaki netán túllépné az általam szabott határt, tudatni fogom vele, és mindenki mással is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek