Starity

Kalapács alatt Debreczeni Zita fotója a piros gumicsizmás Dukai Regináról

2015. november 15. 15:03   |   Szerző: Budapesti Metropolitan Főiskola

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jótékonysági aukcióval búcsúzik régi nevétől a Budapesti Metropolitan Főiskola; a korábban BKF-ként (Budapesti Üzleti és Kommunikációs Főiskola) ismert intézmény utolsó, logózott ajándéktárgyait ajánlja fel.

hirdetés

A vatera.hu-n november 6-a és 16-a között zajló árveréshez a főiskola egykori ismert hallgatói is csatlakoztak: Debreczeni Zita, fotós, valamint D. Tóth András, az RTL Klub Híradó műsorvezetője is egy-egy kedves, főiskolai emlékével színesítik a relikviák sorát. Az aukción befolyt összeggel a főiskola a YFU Nemzetközi Diákcsere Programot támogatja, akik egy szociálisan rászoruló, középiskolás fiatalnak biztosítanak ennek segítségével külföldön tanulási lehetőséget.

A Metropolitan Főiskola névváltás során nemcsak új nevet, de új arculatot is kapott, ezért a korábbi, nagy népszerűségnek örvendő, BKF logós ajándéktárgyak utolsó darabjait árverésre bocsájtja. A limitált számú bögrék, pólók és más praktikus tárgyak mellett a főiskola épületét eddig díszítő, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola betűire is licitálhatnak az érdeklődők. Tanárok, hallgatók, de külsős támogatók is versenybe szállhatnak a nemes ügyért a vatera.hu licitportálon.

Az árveréshez csatlakoztak a BKF korábbi, híres hallgatói is. A fotósként dolgozó Debreczeni Zita egy főiskolásként készített képet ajánlott fel, melyhez barátnője, Dukai Regina állt modellt. A fotót az alkotó és a modell is ellátta kézjegyével. Az RTL Klub híradósa, D. Tóth András szintén fontosnak érezte, hogy támogassa az aukciót:

A szerencse nyakkendőmet ajánlom fel, amit a BKF-es vizsgáimon viseltem. A kiegészítő annyira bevált, hogy amikor elkezdtem dolgozni, az első televíziós szereplésemhez is ezt vettem fel

– árulta el az RTL Klub híradósa.

Az aukción befolyt összeget a YFU Hungary – Fiatalok a Megértésért Magyarországi Egyesülete kapja, akik magyar középiskolás diákok számára szerveznek külföldi tanulmányutakat, ugyanakkor fogadnak is olyan külföldi fiatalokat, akik Magyarországot választják úti célul. A befolyt összegből a szervezet egy szociálisan rászoruló magyar diák külföldi, egy éves középiskolai tanulmányait támogatja, ösztöndíj formájában, így még egy magyar diák megtapasztalhatja a nemzetek közötti barátság erejét.
 
A Youth For Understanding egy 60 éves múltra visszatekintő nemzetközi, non-profit szervezet, amelynek célja, hogy a középiskolai csereprogramokban résztvevő diákok egy másik kultúrában szerzett élmények hatására toleránsabb, nyitottabb világot alakítsanak ki maguk körül. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek