Starity

Íme a 10 legnézettebb YouTube-videó, amiről kiderült, hogy kamu!

2016. március 16. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megszámlálhatatlan mennyiségű kamuvideó kering a YouTube-on, melyek közül tíznek a LISTA nevű felhasználó járt utána, és rántotta le a leplet a csalásról.

hirdetés

1. Exhibit B-5 (a.k.a. Girl Dies)

A claudiamckinney nevű felhasználó által feltöltött kisfilm egy prankvideónak indul, melynek elején egy lányt láthatunk, aki barátnőjét szeretné megviccelni azáltal, hogy egy közös barátjukat megkéri: öltsön álruhát, és lepje meg a lányt. A tréfa láthatóan nem sül el jól, ugyanis az áldozat annyira megijed, hogy rémületében kiszalad az utcára, ott pedig egy autó elgázolja.

A videó azonban a leírás ellenére is becsapós, ugyanis szó sincs valódi bűntényről: színjáték az egész, melyen amatőr színészek tették próbára képességeiket, ezt pedig a videóban szereplő lány is megerősítette a Facebookon.

2. Golden Eagle Snatches Kid

Az alábbi felvételre több mint 44 millióan voltak kíváncsiak napjainkig, ami nem is csoda, hiszen egy igazán ritka pillanatnak lehetünk szemtanúi, mégpedig annak, ahogy egy szirti sas lecsap egy őrizetlenül hagyott kisgyerekre a parkban.

A feltöltő végül beismerte: a felvétel nem valódi, ugyanis egy gyakorlati óra tananyaga volt az egész, amikor is azzal kellett kísérletezniük osztálytársával, hogy 3D-s animációs technikával ábrázolják, hogyan csap le egy ilyen ritka és veszélyes ragadozó madár.

3. Snake Woman

Ez a videó az egyik legszürreálisabb, amit valaha láttunk, ugyanis egy félig kígyó testű nőt ábrázol, megmutatva, milyen is groteszk (lenne) egy ilyen teremtény. Természetesen ez a felvétel sem valódi: a feltöltő ugyanis egy 1968-as japán horrorfilmből, a Snake Woman's Curse-ből vágta ki a jelenetet, ám ennek ellenére is több, mint 100 millió fölött jár a YouTube számlálója a videónál.

4. Atomic Table: Homemade nuke

Ebben a videóban egy házi készítésű atombombát láthatunk, amely egy kertben a műanyag kerti asztal tetején robban fel. A feltöltő szerint ez a világ legkisebb atomrobbanása, amelyik ráadásul barátságos, nem jelent semmilyen veszélyt.

Nos, aki valaha is hallott már a radioaktivitásról, az valószínűleg nem dől be ennek a videónak, mégis több mint 17 millióan voltak rá kíváncsiak.

5. Biggest Snake of the World for Sale, 25 000 €

Az alábbi felvételen állítólag a világ leghatalmasabb kígyóját láthatjuk, akire több mint 55 millió YouTube-felhasználó volt kíváncsi napjainkig, ám ne tévesszen meg a látszat! A képkockákon ugyanis egy német művész, Klaus Angerer művét láthatjuk.

6. Amazing Water Trick

A lenti videóban egy látványos (és megtévesztő) kísérletet láthatunk, amikor is fejjel lefelé fordítanak egy vízzel töltött poharat, majd amikor azt leemelik, a víz még mindig megtartja a pohár formáját. Ahogy a fent említett videók esetében, úgy itt is megmagyarázható ez a trükk, méghozzá a fizika, azon belül is a centrifugális erő segítségével.

7. Ghost caught on video table (The Hunting)

Ebben a kisfilmben egy kísértetvadász forgatócsoportot láthatunk, akik éppen elcsípnek egy szellemet, mintegy bizonyítandó, hogy paranormális jelenségek márpedig léteznek. A YouTube számlálója ebben az esetben is messze 50 millió fölött jár, ami a látogatókat illeti, de természetesen egy olcsó átverés az egész.

8. Lucky Airlines Palm Beach

Szinte hihetetlen, de több mint 36 millióan voltak kíváncsiak az alábbi felvételre, mely már első ránézésre is kamu. A képkockákon egy repülőgépet láthatunk, amint a tenger habjait átszelve repül tova.

9. ANGEL SUPERHUMAN Teleportation caught on CCTV

Ezúttal ismét egy paranormális jelenséggel találkozhatunk, ugyanis az alábbi képkockákon annak lehetünk szemtanúi, ahogyan különös csoda folytán egy kerékpárost megmentenek egy gázolásos balesettől a teleportálás segítségével. Már csak az a kérdés: csoda volt? Egy őrangyal tette vagy egy földönkívüli? Netán csalás az egész? Ez utóbbi megoldás a helyes.

10. Free Energy Generator

Az ingyen energia kérdése a mai napig sokakat foglalkoztat, hiszen eddig még senkinek sem sikerült olyan eszközt fejleszteni, ami a semmiből fejleszt áramot. A felvétel szerint viszont bárki készíthet házi rezsicsökkentő készüléket egy egyszerű trükkel. Csupán egy szétszerelt öngyújtóra van szükségünk, aminek a szikrája beindítja a folyamatot. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek