Starity

Dokumentumfilm készült a Tankcsapdáról

2016. április 28. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2014-ben ünnepelte 25 éves fennállását a debreceni csapat, ez alkalomból pedig egy éven át kísérte a stáb a srácok mindennapjait.

hirdetés

Minden kétséget kizáróan a Tankcsapda hazánk legsikeresebb rockzenekara. A csapat tagjai immár több mint két és fél évtizedet töltöttek együtt, barátságuk pedig kiállta az idők próbáját: még mindig együtt vannak, és még mindig tudnak újjal szolgálni többgenerációs hallgatótáboruknak.

A formáció munkásságát és mindennapjait megörökítő Három rohadék rockcsempész – A huszonötödik év című Lévai Balázs rendezte 105 perces alkotás május 13-án jelenik meg DVD-n, melyet beharangozandó, a közelmúltban a zenekar közzétette a film betétdalául is szolgáló Alföldi gyerek című betétdalát.

A végeredmény egy igazi mocskos rockfilm, amibe a felvételeket hol kamerával, hol goproval, hol telefonnal készítettük. Úgy 120 órányi nyersanyagot rögzített a stáb, a több hónapon át tartó vágás során ebből alakult ki a 105 perces film. Nem akartunk sem mítoszt építeni, sem mítoszt rombolni. Azt akartuk megmutatni, mennyire sűrű egy sikeres magyar rockzenekar élete, a koncerteken kívül milyen rengeteg feladatuk van, ahol helyt kell állniuk

– nyilatkozta a Blikknek a rendező.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek