Starity

10 dolog, amiért imádjuk az őszt

2016. szeptember 13. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan ez a hónap még bőven tartogat kellemesen meleg napokat, hogy kiélvezhessük az indián nyarat, és még csobbanhassunk egyet a hazai vizekben, de immár hivatalosan is beköszöntött az ősz. És hogy mi mit szeretünk benne a legjobban? Eláruljuk!

hirdetés

1. Kedvenc sorozataink végre visszatérnek a képernyőre

Természetesen nyáron is volt mit nézni, hiszen számtalan széria képernyőn maradt, de a legjobbak csak most térnek vissza. Ilyen például a Grace klinika (szeptember 22.); az Egyszer volt, hol nem volt (szeptember 25.); a Gyilkos elmék (szeptember 28.); az Odaát (október 13.); a Vámpírnaplók (október 21.) vagy a Teen Wolf (november 15.) és még hosszan sorolhatnánk.

2. Jönnek a nagy leárazások

A legnagyobb áruházak készletkisöprést tartanak, így ha esetleg nem volt módod megvenni valamelyik menő designer darabot, most az eredeti árának töredékéért juthatsz hozzá. A jó hír, hogy ezzel egyidőben megjelenik a polcokon az őszi kollekció, így kedvedre vásárolgathatsz, amihez jól jöhetnek majd az október közepén beváltható Glamour-kuponok is például.

3. Az ősz a kényelmes ruhák időszaka

Ha már vásárlásnál tartunk, ez az évszak a kényelmes ruháknak kedvez, és a divatszínek is ilyenkor a legszebbek. Aranyló sárgák, meleg barnák, vadító vörösek, hiányoztatok nagyon, akárcsak a kényelmes garbók, a meleg poncsók, a kötött kardigánok és a könnyű dzsekik.

4. Gyönyörű színekbe öltözik a természet

Kétségtelen, hogy ez a legszebb évszak mind közül: végre színesbe öltöznek a fák és az avar, mi pedig azt sem bánjuk, ha reggelente el kell sepernünk a leveleket a ház elől, hiszen a látvány mindenért kárpótol.

5. A hőmérséklet tökéletes

Végre nem kell megsülnünk, de még nem is fázunk, így szívesen és sok időt tölthetünk a természetben anélkül, hogy a leégéstől, a napszúrástól vagy épp egy kiadós megfázástól kellene tartanunk.

6. Nyugodtan tudunk aludni

Ugye, téged is az őrületbe kergetett, amikor a forróságtól vagy a füledbe zümmögő szúnyogoktól egész éjjel csak forgolódtál az ágyadban, és nem tudtál elaludni? Jó hírünk van, ugyanis az ősz beköszöntével ennek végre vége, nem is beszélve arról, hogy az óraátállításnak köszönhetően nyerünk egy plusz órát.

7. Ismét kedvet kapunk a főzőcskéhez

A kánikulában sokszor már egy leves elkészítése is hatalmas erőfeszítésekbe került, hiszen kinek volt kedve az ezer fokos melegben a forró tűzhely mellett szorgoskodni? Igaz, neked sem? Mi már alig várjuk, hogy végre zserbót süthessünk a kertben termett dióból, rétest az almából és meggyből, nem is beszélve a sütőtökös pitéről... Nyami!

8. Beköszönt a fincsi italok időszaka

Ha ősz, akkor itt a szüret! Alig várjuk, hogy végre belekóstoljunk az idei első mustba, naracsos forralt bort főzzünk az őszi estéken vagy egy bögre forró csokival a kanapéra kucorodjunk, hogy újra elolvassuk a kedvenc könyvünket.

9. Az időjárás kedvez a kinti programoknak

Igaz, hogy valószínűleg gyakrabban ered majd el az eső, de legalább nem kell attól tartanunk, hogy a nagy meleg miatt az izzadságtól lelapul a frizuránk vagy elkenődik a sminkünk. Ó, és amúgy is ilyenkor vannak a legjobb programok a városban, csak győzzük kivárni őket: színházak éjszakája (szeptember 17.), kutatók éjszakája (szeptember 30.), Kalocsai Paprika Fesztivál (szeptember 16-17.), Magyar Hagyományok Fesztiválja (szeptember 16-18.), satöbbi.

10. Elkezdődik a karácsonyig tartó visszaszámlálás

Természetesen ebben az évszakban is számtalan ünnepre készülhetünk, mint például az aradi vértanúk emléknapja, az 1956-os forradalom ünnepe, a Halloween, a Mindenszentek, a halottak napja, és hamarosan elkezdjük számolni a napokat karácsonyig.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

lista ősz tíz dolog
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek