Starity

Íme az 5+1 legnépszerűbb főhősnő a könyvekben

2016. október 23. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Előző cikkünkben bemutattunk nektek 5+1 álompasit, most pedig jöjjenek a főhősnők, akiket minden bizonnyal ti is ismertek.

hirdetés

1. Hermione Granger (J. K. Rowling: Harry Potter-sorozat)

Hermione Granger nevét ismeritek, igaz? Ő az a lány, akinek eleinte a könyvek voltak a legjobb barátai, majd Harry és Ron lettek. A kis Granger fejlődését végigolvashattuk a Harry Potter könyvekben, és, bár a lány nem egy tipikus hős karakter, azért nem mehetünk el szó nélkül a bátorsága és a kitartása mellett.

2. Katniss Everdeen (Suzanne Collins: Éhezők viadala)

Ha valaki a húga helyett jelentkezik az Éhezők viadalára, az egyből belopja magát a közönség szívébe - és ez nem csak a kapitóliumi közönségre vonatkozik. Az Éhezők viadalának olvasói többnyire imádják Katniss karakterét, és annak tekintetében, amiket véghezvitt, kijelenthetjük, értjük, miért!

3. Katy Swartz (J. L. Armentrout: Luxen-sorozat)

A Luxen-sorozat Katy-je minimális naivságával, és főként Daemon-hoz fűződő viszonyával lopta be magát az olvasók szívébe. Nem kis teljesítmény elérni, hogy Daemon Black belénk szeressen, és sok olvasó irigyelheti a humoros lányt ezért.

4. Gwendolyn Shepherd (Kerstin Gier: Időtlen szerelem-trilógia)

Gwendolyn egy olyan főhős, aki nem csak, hogy fantasztikusan fest a báli ruhákban, de még a nyelve is vág. Bizonyára nehéz, ha az emberről tizenévesen derül ki, hogy időutazó, és az sem lehet túl megnyugtató tény, hogy tud beszélgetni a szellemekkel, különösen akkor, ha azokat a bizonyos szellemeket senki más nem látja rajtad kívül. Gwendolyn mentségére szóljon, remekül helytállt!

5. Clary Fray (Cassandra Clare: A végzet ereklyéi-sorozat)

Emlékeztek Clary-re, a lányra, aki meglátta, ahogy pár árnyvadász megöl egy férfit, és sikítani kezdett? Gondoltátok volna, hogy az akkor félős lányból árnyvadász lesz, és olyan rúnák ismeretével rendelkezik, amikről más még csak nem is hallott? Hittétek volna, hogy árnyakkal fog harcolni? Mi nem, úgyhogy úgy hisszük, méltó helye van a listán.

+1. Arya Stark (George R. R. Martin: Trónok harca)

Arya a sorozat kezdetén mindössze kilenc éves, aki anyja szerint félig fiú, félig pedig farkaskölyök. A történetben szereplő hölgyekkel ellentétben Arya-t sokkal jobban vonzza a harc, mint a hímzés, így érthető, miért került fel a főhősnők listájára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

könyv Top 5 főhős
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek