Starity

Nyolc könyvbéli hely, ahová mindenki el szeretne jutni

2016. október 24. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Előző cikkeinkben már bemutattunk nektek 5+1 álompasit, és főhősnőt. Most jöjjenek a helyek, amikről azt kívánjuk, bár léteznének.

hirdetés

1. Roxfort

J. K. Rowling egy maradandó világot alkotott, amikor megírta a Harry Pottert, így természetesen cseppet sem meglepő, hogy rengetegen szeretnék látni a 100 tornyú kastélyt. Biztosan ti is vártatok tizenegy évesen a bagolyra, ami meghozza roxforti leveleteket, hogy aztán felülhessetek a Roxfort Expresszre, és végül megérkezzetek a kastélyba, amihez foghatót még sosem láttatok.

2. Narnia

C. S. Lewis műve, a Narnia krónikái úgyszintén mély benyomást gyakorolt az emberekre. Ti is próbáltatok egy régi szekrényen keresztül átjutni abba a varázslatos világba? Szerettetek volna faunokkal találkozni, és kíváncsiak voltatok Aslanra? Mi igen.

3. Középfölde

A Gyűrűk ura-könyveket sem szabad kihagynunk a listáról, és azt hisszük, Középföldére mindenki kíváncsi, aki hallott róla. J. R. R. Tolkien művében Középfölde minden bizonnyal a 6-7000 évvel ezelőtti Föld Európája, így sajnálatos módon esélyünk sincs Középfölde megtekintésére, mindenesetre álomnak ez sem utolsó.

4. Gringotts

Egy újabb fontos hely a Harry Potter könyvekből, hisz ki ne volna kíváncsi a varázslók bankjára, aminek alsóbb szintjein, a szigorúan őrzött széfeknél még sárkányokkal is találkozhat? Ugyan a koboldok nem túl hívogatóak, mindenképp megérné elviselni őket, ha láthatnánk a varázslatos föld alatti széfek egyikét.

5. Diagon Alley (Abszol út)

A Harry Potter sorozat rengeteg kincset rejtett az élénk fantáziával megáldott olvasó számára. Ki ne akart volna ellátogatni a boszorkányok melegágyára, ahol személyre szabott varázspálcát, háziállatot és mindenféle mágikus bájitalt vásárolhat?!

6. Útvesztő

James Dashner könyvsorozatára emlékeztek, ugye? Lehet, hogy nem szívesen ébrednétek egy furcsa napon egy liftbe zárva, és nem szívesen kerülnétek ki a Tisztásra, de valljátok be, az Útvesztő titeket is kíváncsivá tett. Hogyan lehetséges egy ilyen labirintust létrehozni? Vajon valóban olyan szörnyű, mint amilyennek a könyvből tűnt? Bár láthatnánk.

7. Félvér Tábor

Akik olvasták a Percy Jackson könyveket, azok valószínűleg többször is gondoltak már arra, milyen lehet az élet a Félvér Táborban. Egy hely, ahová egyszerű halandók nem térhetnek be, kivéve, ha nagyon eltévedt pizzafutárok. Nem sokszor kívánnánk, hogy kiderüljön rólunk, egyik felmenőnk egy görög istenség, de ebben az esetben talán átgondolnánk a dolgot.

8. Sohaország

Végezetül pedig látogassunk el Sohaországba, ahol a gyerekek hozzák a szabályokat, és mindenféle varázslatos lényekkel találkozhatnak kalandjaik során: sellők, indiánok, tündérek és kalózok is helyet kapnak itt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek