Starity

16 éve jelent meg a Children Of Bodom legmeghatározóbb lemeze

2016. október 31. 12:12   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A finn zenekar számos nagylemez sikerét tudhatja magáénak, most viszont visszatekintettek a múltba, amikor is 2000-ben megjelent a Follow The Reaper.

hirdetés
16 éve jelent meg a Children Of Bodom legmeghatározóbb lemeze

Számos meghatározó lemez, elszánt rajongók és tengerentúli siker – leginkább ezekkel a jelzőkkel tudnánk illetni Finnország egyik legkiemelkedőbb melodikus death metalt játszó zenekarát, a Children Of Bodomot. A csapat most visszatekintett a múltba, egészen pontosan 2000. október 30-ára emlékeztek, amikor is a boltok polcaira került legmeghatározóbb lemezük, a Follow The Reaper.

A rajongók és a kritikusok elmondása szerint is Alexi Laiho és csapata a legjobb albumát adta ki akkoriban, mivel ezáltal valami újat tettek le arra a bizonyos asztalra: a dallamok tökéletes fúziója, a riffek, és azok a felejthetetlen morgós hangok remekül beékelődtek a csapat munkásságába. A Bodom akkoriban ugyan egy teljesen ismeretlen zenekar volt a világ számára, ám azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen nemcsak, hogy megtalálták a helyüket a metalzene palettáján, de új stílust is kialakítottak.

Zenéjükre leginkább Alexi gyors, és nem mellesleg fürge gitárjátéka jellemző, amelyeket hamar felvált Janne Wirman, akinek személyében egy remek billentyűvirtuózt köszönthetünk. Szövegileg az együttes több témát is megragad: legyen az a sötét oldallal való viszálykodás, vagy az életben megélt megpróbáltatások. A Follow The Reaper egyébként olyan klasszikus, és már-már legendássá vált dalokat tartalmaz, mint a Bodom After Midnight, a Children of Decadence, az Everytime I Die, a  Mask of Sanity, a Hate Me vagy a Kissing the Shadows.

A formáció frontembere elárulta, hogy a Follow The Reaper a legjobb album, mint valaha is készített, így most már nincs semmilyen oka arra, hogy abba hagyja a zenélést. Az énekes továbbá azt is elárulta, hogy társai a legjobb barátai, sőt az egyetlen olyan barátai amit az élettől kaptt, és amiért nagyon hálás. Alexi továbbá arra is kitért, hogy akkoriban úgy látta, hogy a COB-nek nincs jövője, hiszen esze ágában sem volt egy esedleges negyedik albumot kiadni.

Miután a harmadik lemez meghozta számukra az elsöprő sikert, így az ötletet természetesen elvetették, és hamar stúdióba vonultak a negyedik lemez felvételének reményében. A srácok azóta napjaink egyik legkiemelkedőbb alakjai a metaltörténelemben, hiszen már hat sikeres albumot tudhatnak magukénak, és ahogyan már feljebb is említettük, népszerűségük évről évre egyre csak ível felfelé.

Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a finn zenekar 1993-ban alakult meg Inearthed néven, és egészen első lemezük megjelenéséig (Something Wild – 1997) nyomultak ezen név alatt. A Children Of Bodom nevet az Espooban található Bodom-tónál történt gyermekgyilkosságok ihlették, melyeket egy máig ismeretlen tettes követett el.

A nagysikerű lemez borítója

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek