Starity

Klement Zoltán Portugáliában telel

2017. február 02. 05:05   |   Szerző: MVirag

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Klement Zoltán korábban több riportban is hangot adott utazási szenvedélyének. Az MTVA műsorvezetőjének Facebook-oldalán hegyekben állnak utazásairól a szebbnél szebb képes beszámolók, amelyek után nem vitás, hogy ő Az Utazó.

hirdetés
Klement Zoltán Portugáliában telel
Fotó: Facebook / Klement Zoltán

Ezúttal az elmúlt napok fagyos magyarországi időjárását hátra hagyva, Portugália északi gyöngyszemét, Portót kereste fel.

Saját Facebook-oldalán, de nyilvános eléréssel posztolt képei között olvashatjuk a januári 18 fokos hőmérésékletről szóló kommentjét és meggyőződhetünk, hogy valóban a tavasz közeledtét jelzi a napsütés az Atlanti-óceán partján. Mindez már önmagában kellő indok lehet, egy ilyen kirándulásra.

Érdekesség, hogy Porto tavaly ősz óta közvetelen repülőjárattal is elérhető Budapestről, így aki teheti és időt szán rá, három és fél óra alatt maga mögött hagyhatja a zord hazai telet. Korábban ilyen közvetlen kapcsolat nem lévén, csak átszállással és lényegesen nagyobb idő- és pénz ráfordítással volt elérhető az Ibériai-félsziget boráról híres városa és környéke, egykori nevén Oporto. Persze a szerencse is szerepet kap: Portugália időjárása ilyenkor is változékony, többnapos esős idő mellett, aligha lehet vonzó egy ilyen túra.

Klement Zoltán képei magukért beszélnek, a völgyben és domboldalon fekvő várost, Portugália második legnagyobb települését a Douro folyó szeli át, amelyet hídak sokasága tesz lenyűgzővé, ahogyan írja: Porto éjjel-nappal.

Fotók: Facebook / Klement Zoltán

Hazaérkezvén, ismét felvehetné a munkát egy kívánságműsor vezetőjeként, akár tévében, vagy akár rádióban, ahogyan azt tavaly is tette a Dankó Rádióban, kettőtől ötig. A Duna TV ikonikus műsora, a Kívánságkosár bár megszűnt, az utódnak nem tekinhető, csak névazonos RTL Muzsika TV műsora vele ismét egy igazi Kíváságkosár lehetne. Így bizakodunk tovább.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

utazás tavasz Porto
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek