Starity

Az eredeti tervek szerint ilyen lett volna a Jégvarázs

2017. március 31. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az eredeti tervezet szerint nem csak a karakterek jelleme, de a történet lezárása is sötétebb lett volna...

hirdetés

Fotó: Disney

Ugyan már majdnem négy éve mutatta be a Disney a Jégvarázs című filmet, a készítők a mai napig tudnak újdonsággal szolgálni annak elkészítésének körülményeivel kapcsolatban. A film maga egyébként óriási siker volt – ez az animált történet hozta a stúdiónak a legtöbb bevételt eddig. Peter Del Vecho producer nemrég az ET El nem mondott történetek című műsorában vallott arról, hogy eredetileg miről is szólt volna a Jégvarázs.

Kezdjük ott, hogy Anna és Elsa nem is voltak testvérek, még csak nem is voltak uralkodói család leszármazottai. Anna nem volt hercegnő, Elsa pedig csak önjelölt jégkirálynő hírében állt és eredendően gonosz volt – pont úgy, mint a címszereplő Hans Christian Andersen A jégkirálynő című történetében

– nyilatkozta a producer, akitől megtudtuk: a történet maga azon alapult a tervek szerint, hogy Elsát szerelme elhagyta az oltár előtt, így a lány a későbbi csalódások elkerülése végett lefagyasztotta a saját szívét. Ez vezetett volna ahhoz, hogy egy prófécia szerint Arendell leigázását tűzi ki céljául.

Fotó: Disney

Először egy gonosz női karakter [Elsa] és egy ártatlan hősnő [Anna] történetében gondolkoztunk, ami egy hatalmas összecsapással zárult volna, melyben az Elsa által létrehozott hószörnyek is harcot vívtak volna.

Így került képbe Hans herceg, aki Elsának segítve lavinát szabadított Arendelle-re, közben pedig kétszínűen arról győzködte Annát, hogy vegye rá Elsát a hógörgeteg fagyasztással történő megállítására. Így derült volna fény arra, hogy a jóslat szerint nem Elsa, hanem Hans a rosszfiú és az önzetlen jótett következtében megolvadt volna Elsa szíve.

A probléma az volt ezzel a történettel, hogy azt az érzést keltette bennem, mintha láttam volna már. Kielégítőnek bizonyult, ugyanakkor nem volt jó, mert nem alakult ki a nézőben érzelmi kötelék Elsa iránt – nem érdekelte volna senkit, ha elbukik, mert a történet egészében gonosz lett volna. Meg sem rajzoltuk a tervezetet, elvégre nem lehetett azonosulni a karakterekkel.

Fotó: Disney

A készítők ezt követően határozták el, hogy a két női főszereplőnek rokonoknak kellene lenniük: míg egyikük egy csupa szív, szeretnivaló lány lett, a másikuk rettegésben élt, attól félve, hogy nem képes irányítani a birtokában lévő erejét és képességét.

Ennek a döntésnek a következtében Elsa dimenzionális, szerethető karakter lett és ahelyett, hogy a jó és a rossz közti viszályra helyeztük volna a hangsúlyt, úgy döntöttünk, hogy a főszerepet a szeretet és a félelem játssza, így a végkövetkeztetés is az lett, hogy a szeretet erősebb érzés a félelemnél.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek