Starity

A Salamon király kalandjaival újra egy ütős magyar animációs filmet kapunk!

2017. július 02. 00:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Salamon király kalandjaival Izrael legjelentősebb királyának a bőrébe bújhatunk. Barátjával Tobival, aki egy sivatagi róka, számos kalandba keverednek, míg a feleség jelöltjének, Balkisnak, Sába királynőjének is meg kell nyernie a szívét és a bizalmát az ifjú uralkodónak! Azonban ellenségei is lesznek, ugyanis Edóm vezetője nem szimpatizál vele.

hirdetés
A Salamon király kalandjaival újra egy ütős magyar animációs filmet kapunk!
Fotó: Index.hu

Az Index.hu Cinematrix rovata és több hírforrás is nagy lelkesedéssel tálalva foglalkozik a legújabb magyar animációs filmmel, a Salamon király kalandjaival. Mint megtudtuk, ez a rajzfilm körülbelül 800 millió forintos költségvetésből készült el és nagyon ígéretesnek tűnik a produkció.

Az animációs film rendezője egyébként a belga Albert Hanan Kaminski lesz, akinek nagy műve volt régebben a Babar rajzfilm, amit Magyarországon is sikerrel vetítettek a televíziók. A forgatókönyvet Böszörményi Gyula írta, míg a produceri munkákat Temple Réka látja el.

Salamon király jelentős izraeli uralkodó volt. Ő volt a 3. zsidó király, aki i. e. 971-től  – i. e. 932-ig uralkodott és több híresebb bibliai könyv is foglalkozik vele. Mindamellett ő építette Jeruzsálem legelső templomját is. Uralkodását a Zsidó Aranykornak is nevezik.

Így Salamon ifjú korának a története lesz a rajzfilm központi témája, miközben Izrael több szomszédos kultúráját is megismerhetjük belőle. A mozifilmhez régi és új technikákat is bevetettek, ami a magyar Cinamon Studio és az izraeli Eden Productions közös munkája gyümölcseként jön létre.

A Salamon király kalandjait szeptember 28-tól tűzik a műsorukra a hazai filmszínházak.

Röviden a tartalomból: A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, azonban mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja, legjobb barátja pedig Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társ. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása, azonban Balkis előbb bizonyságot akar Salamon bölcsességéről, ezért próbára teszi az egész nép előtt. Találós kérdést tesz fel neki, amire Salamon jól felel. Ám mielőtt a második kérdés elhangozhatna, a tömegből Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Hogy bosszúját véghezvihesse, Hadad megidézi Asmodeus-t, a Démonkirályt, aki elveszi Salamontól a királyi gyűrűt. Salamon tudja, hogy a démont kizárólag a kőféreg, a mágikus Shamir, segítségével lesz képes visszazárni pokolbéli börtönébe, ezért Petrába indul érte, az igazi kaland pedig csak ekkor kezdődik..

A Vertigo Media Kft jóvoltából meg nézzük meg az animációs film előzetesét!

via Index

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek