Starity

PLL: Janel Parrish elárulta, mi a véleménye Mona sorsának alakulásáról

2017. július 04. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hete ért véget a Freeform 2010 óta futott sikersorozata, ami igazán drámai lezárással végződött. VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

hirdetés

Az eredeti „A” a legjobb, nem igaz? Bár a Janel Parrish alakította Mona látszólag jó útra tért azt követően, hogy utódja, Charlotte (Vanessa Ray) fogva tartotta a babaházban, végül mégis ő nyerte meg A.D. (Troian Bellisario) játékát. Elkapta a ludast, aki borsot tört az orra alá, és bezárta anyjával, Maryvel (Andrea Parker) együtt az ő saját kis babaházába. A fináléval kapcsolatban az Entertainment Weekly faggatta Janelt.

– Úgy érzem, gratulálnom kell neked, elvégre nyertél!

– Naná, hogy nyertem! Már olyan régóta ültem ezen a titkon.

Fotó: Freeform

– Mikor tudtad meg, hogyan végződik Mona története?

– Őszintén szólva egészen a finálé forgatásáig nem tudtam, mi történik vele. Hallottam, hogy az írók szobájában suttognak arról, miképp ér véget a történet, de a kétórás felolvasásig fogalmam sem volt róla. Akkor mindannyian összeültünk és átvettük a forgatókönyvet. Úgy gondoltam, ez tökéletes befejezés, különösképp Monának. Megkapta a maga kis happy endjét: megnyerte a játékot, az általa mindig is áhított Párizsba költözött, szerelmes lett és vannak saját babái, akiket a boltja alatti babaházában tart. A sorozat rajongói igazi kis detektívek, így biztosan feltűnt nekik, hogy az egyik rendőrnek francia akcentusa volt. Láttam, volt, aki tweetelt is róla, hogy „Ez biztosan a végjáték része. Miért van francia akcentusa a zsarunak?”. Végül gyorsan összerakták, hogy ő Mona pasija, nem egy igazi zsaru, csak segített fogságba ejteni Maryt és Alexet. Annyira beteg, fordulatos és tökéletes!

– Rengeteg fordulatnál és leleplezésnél jelen voltál, közben pedig több különböző Monát alakítottál. Melyik áll hozzád a legközelebb?

– Mindig a lúzer Mona volt a kedvencem, mert úgy érzem, ő az oka annak, hogy Mona olyan, amilyen. Ő Mona szívének mozgatórugója. Csak egy különc kiscsaj, aki azt szeretné, ha szeretnék. Nyilvánvalóan vannak problémái, de a felszín alatt csak arra vágyik, hogy elfogadják. Ezt szerette volna megkapni a lányoktól és Hannától. Hogy elfogadják. Végül megkapta, amit megérdemelt. Mindig szerettem ezt az énjét látni, mert ez vitt minket legközelebb ahhoz, aki ő valójában.

Fotó: Freeform

– Hittél valaha abban, hogy most már jó útra tért?

– Igen. Azt hiszem, a babaházban történtek után kezdtem azt hinni róla, hogy jó útra tért. Ugyanannyira áldozat volt, mint a többiek, és tényleg hiszem, hogy akkor neki is megvolt a maga napirendje, aztán mégis megváltozott. Láttuk egy kicsit megküzdeni őt a sötét oldallal, amikor a játékot játszotta. Idegösszeroppanása volt, ami jórészt a Charlotte megölése miatt érzett bűntudatra, és arra vezethető vissza, hogy senkivel nem osztotta meg ezt a titkot. A társas több módon is játékot űzött a lányokkal, de ami Monát illeti, őt a bűntudatánál fogva ragadta meg. Hiszem, hogy Mona maga mögött hagyta a gonosz énjét, és ő maga is a hazugok közé valóvá vált a babaházas incidens után.

– Azért én szívesen látnék még egy Franciaországban játszódó testvérsorozatot Monával a főszerepben...

– Az remek volna! Azt kell, hogy mondjam, bennem van egy kis rossz érzés azzal kapcsolatban, hogy Mona Maryt is bezárta, mert szerintem ő nem igazán tett semmi rosszat. Spencernek próbált segíteni. Úgy érzem Monának el kéne őt engednie, hogy eltölthessen némi időt a lányával, Alexet viszont megtartanám.

Fotó: Freeform

– Nehéz volt istenhozzádot mondani a karakterednek?

– Depresszióba estem tegnap este. A szüleimmel és a barátommal együtt néztük meg az utolsó részt, mert már a kezdetekkor megígértem a családomnak, hogy az utolsó epizódot együtt nézzük majd meg, hiszen mindvégig ők voltak a legnagyobb rajongóim és támogatóim. Bár már tavaly októberben végeztünk a forgatással, annyira meghatódtam, hogy elsírtam magam, miközben néztük. Most már tényleg vége van. Olyasvalami ez, amit a többiekkel együtt kreáltunk, ami szép és most vége. Hogy őszinte legyek, ez teljesen lehangolt.

– De szerencsére tovább él...

– Abszolút! A rajongóink az első naptól kezdve fantasztikusak, és tudom, hogy mindig ehhez a kis családhoz tartoznak majd. Mindig emlékezni fognak a sorozatra és az így tovább él a köztudatban.

Fotó: Freeform

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek