Starity

Megállapodásra jutott a Warner Bros. és J.R.R. Tolkien hagyatékának képviselői

2017. július 10. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemcsak Középföldén honol béke, hanem immár a Warner Bros. és a világhírű író hagyatékának kezelői között is, miután hosszan elhúzódott peres ügyükben közös megegyezésre jutottak.

hirdetés
Megállapodásra jutott a Warner Bros. és J.R.R. Tolkien hagyatékának képviselői
Fotó: Warner Bros. Pictures

Az 1973-ban elhunyt J.R.R. Tolkin hagyatékának őrzői 2012-ben perelték be A Gyűrűk Urát és A Hobbitot forgalmazó Warner Bros.-t, monván, hogy a stúdió helyrehozhatatlan kárt okozott az író örököseinek azzal, hogy nem fizetett jogdíjat a két filmtrilógia, illetve a történetek nyomán készült online tartalmak után – ide értve a videójátékokat, szerencsejátékokat, stb.

A Tolkien-vagyon kezelői szerint ugyanis az eredeti, 1969-es szerződés és a 2010-es módosítás mindössze a kézzel fogható, azaz tárgyi javakra vonatkozott, és nem tért ki az online termékekre, így az ügyet egy 80 millió dolláros (~ 21 milliárd forint) per keretein belül kívánták tisztázni.

Természetesen a Warner Bros. sem hagyta magát, és már korábban ellenkeresetet indított Tolkienék ellen. Az ügy végére nemrég pont került és közös megegyezés született, ám a részleteket egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

A felek örömmel fogadták, hogy sikerült békésen, közösen megoldani az ügyet és várakozással tekintenek a további közös munkával teli jövő felé

– nyilatkozta közleményében a stúdió képviselője.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek