Starity

Vákuumfóliázott esküvői képekkel sokkol a japán fotós

2017. szeptember 01. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha esküvőre kerül sor, szinte alig látni olyan koncepcióval készült fotókat, melyeket korábban ne valósítottak volna meg, a tokiói származású Haruhiko Kawaguchinak azonban sikerült olyan ötletet találnia, amitől még nekünk is leesett az állunk.

hirdetés

Fotó: Haruhiko Kawaguchi

A férfi Flesh Love címre keresztelt fotósorozata ugyanis bizarr pózban és környezetben tárja elénk a szerelmespárokat: egymáshoz préselve egy vákuumfólia alatt ölelkeznek, mintha egy-egy darab hús lennének színes ruhákba öltöztetve. Kawaguchi elmondása szerint e groteszk megjelenítési forma nyomán kívánta azt szemléltetni, hogy a képen szereplő, egymásba szerelmes modellek milyen közel állnak egymáshoz és mennyire szeretik a másikat.

Fotó: Haruhiko Kawaguchi

A fotózáshoz szükséges előkészületek bár egyszerűek, ugyanakkor rizikósak is, mivel a modelleket először beolajozták a kidörzsölődés okozta sérülések elkerülése végett, majd vákuummal kiszívták abból az óriási fóliából a levegőt, melybe belebugyolálták őket.

A fotósnak mindössze pár másodpercnyi ideje volt arra, hogy elkattintsa a modellekről a képet, ezt követően pedig ki kellett nyittatnia a csomagot asszisztensével, hogy ismét levegőhöz jussanak a szerelmesek. Természetesen a fotózást egy orvos is felügyelte, hogy minden rendben menjen és a modellek ne legyen rosszul.

Fotó: Haruhiko Kawaguchi

A veszélyes körülmények ellenére a koncepció igen népszerűnek bizonyul Japánban azon párok körében, akik a szokásostól elérő fotókat szeretnének készíttetni magukról nagy napjuk alkalmából.

A férfiak és a nők vonzódnak egymáshoz és igyekszenek eggyé válni. A képeim útján igyekszem megmutatni a szerelem erejét azáltal, hogy olyan közel hozom egymáshoz a párokat, amennyira az csak lehetséges. Minél kisebb köztük a távolság, annál erőteljesebb a szerelmük

– magyarázta a fotós.

Fotó: Haruhiko Kawaguchi

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek