Starity

Sztárok, akik élő adásban tették tönkre a karrierjüket – I. rész

2017. szeptember 16. 02:02   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kínos bakik élőben, cenzúrázatlanul: avagy, ezt nem tudták kimagyarázni!

hirdetés

Beakadt a lemez...

Egy német R&B és popduó, a Milli Vanilli előtt ígéretes jövő állt a '80-as évek végén, olyan slágerekkel, mint Girl You Know It's True és Blame it on the Rain. A milliós albumeladás mellett Grammy-díjat is nyertek 1990-ben A legjobb új előadó kategóriában.

Azonban amilyen gyorsan érkeztek, olyan gyorsan le is húzták őket a klotyón. Az ok mai szemmel megdöbbentő lehet: a srácokat playbackelésen kapták. Már az első „élő” fellépéseik alatt is megjelentek a találgatások, hogy felvételről megy a hangjuk, hiszen nem tér el a CD-n hallhatótól, ám bizonyíték csak egy kínos baki után érkezett erre.

Az MTV egyik show-ján léptek fel élőben a Girl You Know It's True slágerükkel, amikor a valószínűleg karcos CD akadni kezdett a lejátszóban. Bár láthatóan lepörgött előttük az életük, ijedt arckifejezésük sem mentette meg karrierjüket: a média darabokra szedte őket, a rajongók pénzvisszatérítést követeltek az albumvásárlások után, sőt, még a Grammy is visszavonta a díjat.

A jövőjük sem volt ennél csillogóbb: 1997-ben megpróbáltak visszatérni a Back and In Attack lemezük kiadásával, ám azonkívül, hogy senki nem foglalkozott velük, az egyik tag, Rob Pilatus alig vett részt a munkálatokban, hiszen különböző személyes problémákkal küldött (mint függőség, rablás, verekedés, hatóságok elleni menekülés és három hónap börtön). Már-már ironikus, de 1998. április 2-án, az albumuk promóciós turnéja kezdetén életét vesztette Frankfurtban, vélhetőleg drogtúladagolás miatt, ám sokan öngyilkosságnak gondolják.

Az albumot végül nem adták ki, a turnét pedig eltörölték.

Technikai problémák

Ashlee Simpson előtt is fényes évek állhattak volna, hiszen a 2000-res években népszerű punk-rock stílusban nyomult, és sokan Avril Lavigne nagy riválisának tartották. Ám az énekesnő is találkozott Milli Vanilli rémlávával: élő adásban, az SNL fellépése alatt bakiztak a producerek, ami egyértelművé tette, hogy playbackel.

2005-ben, következő színpadi megjelenése alatt kifütyülte a közönsége, második lemezéből pedig harmad annyit adott el, mint az elsőből. Zenei karrierjének hajója pedig sosem talált szelet utána.

0.21-től láthatod a roppant kínos jelenetet:

Vallási nézet

Az ír énekesnő, Sineah O'Connour az 1992-es SNL éneklése után sosem látott eladási számokat az USA-ban, legalábbis nem jelentőset. A megosztó zenész élő adásban tépett szét az akkori pápáról egy képet a War című szerzemény feldolgozása után, kifejezve ezzel vallási nézeteit.

SNL-átok?

1980-as évek elején ütött be az első Saturday Night Live botrány, ami után majdnem magát a műsort is elkaszálták... Az egyik műsorvezető, Charles Rocket kimondta az akkoriban számító „b”-bombát, avagy „baszd meg”-olt élőben, cenzúrázatlanul. Az NBC annyira kiakadt a több ezer beérkező, őrjöngő panasz után, hogy arra a hónapra szüneteltette is az SNL-t, és kirúgta körülbelül a háromnegyed ott dolgozót...

Túl őszinte?

Mindenki hallhatott az új-zélandi, pórul járt, megalázott X-Faktor versenyzőről, akit Natalia Kills kapott a karmai közé 2015-ben. Az énekesnő azt állította, hogy Joe Irvine ellopta férje, Willy Moon kinézetét, és ezzel viccet csinált magából.

Undorodom attól, hogy itt kell ülnöm, a jelenlétedben, és attól is, hogy egyáltalán meg kell, hogy tiszteljelek a véleményemmel.

Szerencsétlen csávó egy öltönyt viselt csupán, így természetesen mindenki a szárnyai alá vette át, Nataliát, és kedves urát pedig eltávolították a zsűri palettájából, zenei karrierje megfeneklett, és gúny tárgya lett stílusa azóta is.

Joe-nak hiába küldött tucatnyi sztár biztató üzeneteket (sőt, Lorde sütit is), 2016-ban azt nyilatkozta, hogy még mindig traumatizált a bírálat után.

Két végzetes szó

Első munkanapját töltötte az NBC híradójánál AJ, amikor izgalmában beköszönés helyett azt találta mondani, „bassza meg”. Egyértelműen azonnali hatállyal kirúgták, és azóta sem kapott munkát a médiában. Egy talk show-ban elmondta, hogy úgy érezte, véget ért az élete, és napokig ki sem mozdult az ágyból, egyedül pedig a szüleit hívta fel... sírva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek