Starity

Folytatás készülhet a Szólíts a neveden című filmhez

2018. január 30. 16:04   |   Szerző: idone

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Talán nincs olyan ember, aki még ne hallott volna a Szólíts a neveden című filmről, a rajongók most viszont bizakodhatnak és tűkön ülhetnek, ugyanis van esély a folytatásra.

hirdetés

A Szólíts a neveden című film talán a filmfesztiválok és díjátadók egyik legnagyobb kedvence a Lady Bird mellett, és a nagyérdemű közönség tetszését is elnyerte. Rengeteg pozitív visszajelzés és kritika után talán esélyünk lehet tovább követni Elio és Oliver kapcsolatát. A rendező, Luca Guadagnino elmondta, hogy a forgatókönyv nem foglalja magában a könyvben található utolsó 40 oldalt, így elég anyag maradt egy esetleges folytatásra, amennyiben a film két főszereplője, a 17 éves Eliot alakító Timothée Chalamet és a 20-as évei közepén járó Oliver megformálója, Armie Hammer igent mondanának rá.

A könyv utolsó 40 oldalát nem vettük be a forgatókönyvbe, ez Elio és Oliver életének következő 20 évén megy keresztül. Személy szerint a Call Me lehet csak a kezdett egy gyönyörűen kibontakozó szerelmi kapcsolat két férfi között. Ennek köszönhetően megismerhetjük, hogy ki is lett Elio, egy ekkora érzelmi csapás után, ami akkor érte, amikor Oliver bejelentette eljegyzését.  Bizakodó vagyok, hogy talán egy trilógiát is képesek lennénk kihozni belőle, és talán olyan film nyomdokaiba léphetünk, mint a Mielőtt felkel a Nap.

– mesélte a rendező, aki reméli, hogy Armie és Timonthée igent mondana egy folytatásra.

A filmnek köszönhetően Timothée karrierje is nagy ugrást tett, bezsebelt egy Online Film Critics Society díjat a feltörekvő színész kategóriában, valamint megnyerte a Los Angeles Film Critics Association legjobb színésznek járó díját. Ez viszont nem minden, hiszen Elio alakításáért jelölték őt a legjobb színész kategóriában a 2018-as Oscar-díj-átadón, ezzel ő lett a legfiatalabb jelölt 1939 óta. Teemo előtt eddig csak két színésznek, Jackie Cooper (1930) és Mickey Rooney (1939) sikerült részesülni ebben a megtiszteltetésben. 

Timothée (jobb) Armie Hammerrel a Call Me By Your Name című filmben

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek