Starity

Benicio Del Toro Cannes-ben „elnököl”

2018. április 17. 20:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Oscar-díjas színészt nagy kitüntetés érte: ő lesz a 71. cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb versenyének, az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű program zsűrijének az elnöke.

hirdetés
Benicio Del Toro Cannes-ben „elnököl”
Fotó: Oscars

Del Toro számára Cannes nem ismeretlen terep. 2008-ban elnyerte a legjobb alakításnak járó díjat a Che című két részes, Steven Soderbergh rendezésében készült filmben, amelyben a főszereplő, argentin-kubai forradalmárt, Che Guevarát alakította.

Már előtte is járt a rangos filmfesztiválon, amikor a The Usual Suspects (Közönséges bűnözők –1995), The Pledge (Az ígéret megszállottja – 2001) és a Sin City (2005) című filmjeit vetítették. 2015-ben a Sicario (Sicario: A bérgyilkos – 2015) című akciódrámája az Aranypálmáért versengett. 2010-ben a hivatalos versenyprogram egyik zsűritagjaként szerepelt - akkor a világhírű rendező, Tim Burton ült az elnöki székben. Akkor a thaiföldi rendező, Apichatpong Weerasethakul nyerte el az Aranypálmát Uncle Boonmee (The One Who Can Recall His Past Lives) című filmjével. 2012-ben első rendezésével, a 7 días en La Habana (Havana, szeretlek!) című filmmel szerepelt az Un certain regard kínálatában.

A filmnyelvet megújító alkotások bemutatását célul kitűző Un certain regard szekciójába közel húsz film kap meghívást és a programját április 12-én egy párizsi sajtótájékoztatón hozzák nyilvánosságra a szervezők.

A 71. cannes-i filmfesztivál május 8-én kezdődik és május 19-ig tart. A hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Cate Blanchett.

Vajon Del Toro választása azt jelenti, hogy új filmjét, a Sicario folytatását, a Sicario 2: Soldado-t levetítik a fesztiválon?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek