Starity

Kezdetét vette az idei VOLT Fesztivál

2018. június 26. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június 26-án ismét megtöltötték a fesztiválozók Sopront, a hűség városát.

hirdetés
Kezdetét vette az idei VOLT Fesztivál

Végre eljött az év egyik legizgalmasabb időszaka: beköszöntött a fesztiválszezon! A tiszafüredi Humbákfölde Fesztivál után ezúttal a huszonhatodik alkalommal megrendezésre kerülő VOLT várja az érdeklődőket, akiknek többé-kevésbé az időjárás is kedvez, noha az előrejelzések szerint jelentős mennyiségű csapadék zúdulhat a nyakukba.

A fesztiválterület délután két órától várja a bulizni vágyókat, akik akkor már szép számmal el is kezdték a területfoglalást, azóta pedig egyre többen és többen érkeznek a ma esti nagy attrakcióra, hiszen a szervezők már az első napon olyan neves előadóval várják őket, mint az Egyesült Királyságból származó Depeche Mode.

Érdekesség, hogy bár a fennállásának 38. évfordulóját ünneplő formáció korábban több ízben is járt hazánkban, ez az első alkalom, hogy egy fesztivál keretein belül lép színpadra, ám az irántuk való érdeklődés a közönség részéről hasonlóan erős, mint az arénafellépések esetében szokott lenni. Dave Gahanék színpadra lépése előtt, azaz néhány perc múlva a rajongók hangulatának felcsigázásáért a hazai zenei életben immár két évtizede aktív Bëlga felel majd, akiknek repertoárjában minden bizonnyal szerepelnek a régi közönségkedvenc nóták is a tavaly megjelent Csumpa címre keresztelt lemez újdonságai mellett.

A fentieken túl a jelenleg is zajló foci világbajnokság elkötelezett híveinek sem kell aggódniuk amiatt, hogy esetleg lemaradnak valamiről, hiszen a szervezők gondoskodnak róla, hogy nyomon követhessék a mérkőzések állását a Magenta 1 Színpadon délután négy és hat óra, valamint este nyolc és tíz óra között.

Természetesen a fő attrakciók mellett is találhatunk magunknak látnivalót bőven: az OTP Bank és a Petőfi Rádió Nagyszínpadán a lengyel Clock Machine és a szlovák Walter Schnitzelsson szórakoztatta délután a látogatókat, az este folyamán pedig színpadra lép még a cseh Skyline, valamint a Vad Fruttik is. Ha mindezek után pedig szívesen kényelembe helyeznék magukat és egy nyugis, mégis vidám programra vágynak a résztvevők, egész nyugodtan beülhetnek a rendezvény kertmozijába, ahol előbb a Lajkó, cigány az űrben, majd pedig a Valami Amerika 3. című alkotásokban lelhetik örömüket, mielőtt a fárasztó, ugyanakkor élményekben gazdag nap után álomra hajtanák a fejüket.

Érdemes azonban nyitva tartani a szemeket, hiszen a fellépők mellett számos hazai híresség is a VOLT-ot választotta kikapcsolódásul az elkövetkező napokra – többek között olyan sztárokba botolhatunk bele, mint Palvin Barbi, Viszkok Fruzsi, Szirmai Gergő, Sági Evelin és Abosi Barni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek