Starity

Hivatalos: Fernando Alonso visszavonul a Forma 1-ből

2018. augusztus 14. 19:07   |   Szerző: Shenayla

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A spanyol világbajnok 17 év és 2 világbajnoki cím után úgy döntött nem kér többet a Forma 1-ből.

hirdetés

A 37 éves spanyol pilóta a mai napon egy videót posztolt Instagram-profiljára, melyet az Asztúriában található Fernando Alonso Múzeumban vettek fel. 

17 csodálatos évet töltöttem a Forma 1-ben, itt az ideje, hogy változtassak és továbblépjek

– mondta Alonso a videóban.

A spanyol 2001-ben debütált a királykategóriában a Minardi csapatnál, majd 2003-tól a Renault-val versenyzett. Alonso első Renault-os szezonjában, 2003-ban futamgyőzelmet szerzett, ráadásul éppen hazánkban, a Hungaroringen. Majd a csapattal 2005-ben és 2006-ban is világbajnok lett.

Fernando Alonso és Flavio Briatore / 2006 Monaco Gp

Minden egyes percét élveztem ezeknek a hihetetlen éveknek, és nem tudom eléggé megköszönni azoknak az embereknek, akik hozzájárultak a sikerekhez. Még van néhány verseny ebben a szezonban, és nagyobb elkötelezettséggel és szenvedéllyel veszek részt ezeken mint eddig bármikor. Lássuk, mit hoz a jövő; új izgalmas kihívásokat. Az életem egyik legvidámabb idõszakát élem, új kalandokat kell keresnem. 

Nagy a valószínűsége annak, hogy nemsokára újabb bejelentést tesz Alonso, hiszen biztosan nem fog hátat fordítani az autóversenyeknek. Sokan vélik úgy, hogy teljes szezont fog menni jövőre az IndyCar-ban.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a McLaren-nél. A szívem örökre a csapatnál marad. Tudom, hogy a jövőben erősebb és jobb lesz, és talán eljön majd a pillanat, hogy visszatérjek a sorozatba; ez nagyon boldoggá tenne. [....] Végezetül szeretnék köszönetet mondani korábbi csapataimnak, csapattársaimnak, versenytársaimnak, kollégáimnak, partnereimnek, újságíróknak és mindazoknak, akikkel dolgoztam a Forma1-es karrierem során. Különösen a rajongóknak szeretnék köszönetet mondani az egész világon. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben fogunk még találkozni 

Fernando Alonso forma 1-es karrierje során összesen 302 Nagydíjon indult, 22 pole pozíciót és 32 győzelmet szerzett. Versenyzett a Minardi, a Renault, a McLaren és a Ferrari színeiben. 2 világbajnoki címet szerzett a franciákkal (Renault) 2005-ben és 2006-ban, a Ferrarival pedig három alkalommal lett VB 2. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek