Starity

Gyógyíthatatlan beteg Selma Blair

2018. október 21. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő Instagram-bejegyzésében mesélt először gyógyíthatatlan betegségéről.

hirdetés

Selma Blair tegnap közzétett posztjában arról ír, hogy nyáron, egészen pontosan augusztus 16-án szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy időnként mozgásképtelen, elesik, elejt dolgokat, a bal oldala pedig bevallása szerint sokszor úgy működik, mintha egy törött GPS-től kapna jeleket. Sajnos a memóriája sincs rendben: kissé zavart, emlékei ködösek, ráadásul tudtán kívül legalább tizenöt éve szenved a betegségben.

Közleményében egyúttal arra biztatja rajongóit a színésznő, hogy amennyiben úgy érzik, valami nincs rendben velük, ne féljenek segítséget kérni, kivizsgáltatni magukat. Ő maga is pozitívan áll a dologhoz, mivel a jövőben szeretne teljes életet élni most, hogy már tudja, mi történik vele. Sok időt kíván tölteni a fiával, sétálni és lovagolni.

A szklerózis multiplex a központi idegrendszert érintő gyulladásos autoimmun betegség, amelynek során az agy és a gerincvelőidegsejtjeinek védőburka, az úgynevezett velőshüvely megbomlik. Ez a bomlás befolyásolja az idegrendszer bizonyos részei közötti kommunikációs képességet: a károsodás következtében az idegrost rosszul működik: lassabban vezeti és/vagy blokkolja az ingerületet. (Wikipédia)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek