Starity

Óriási siker a Freddie Mercuryról szóló film! – a kritikusokat is levette a lábukról a Bohém rapszódia

2018. november 05. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy az várható volt, hatalmas bevételt hozott a készítőknek az életrajzi film.

hirdetés

A Queen egyik leghíresebb slágere, a Bohemian Rhapsody után kapta a címét a zenekar néhai frontemberének, Freddie Mercurynak az életét feldolgozó film, mely már a nyitóhétvégén visszahozott 50 millió dollárt a készítők belé fektetett 52 millió dolláros büdzséjéből. A közönség mellett a kritikusok elismerését is elnyerte a 20th Century Fox által bemutatott, 134 perces alkotás, melynek főszerepében a Mr. Robot sztárját, Rami Maleket láthattuk.

Bár a siker előre borítékolható volt, nem ment minden karikacsapásszerűen Bryan Singer rendező, valamint a film sztárja között. Többször is előfordult, hogy a direktor nem jelent meg a várt időpontban, de arra is akadt példa, hogy idegességében elektronikai felszerelések dobált Maleknek, akit kollégái egyébként úgy írtak le, mint Hollywood egyik legkedvesebb színészét. Mindazonáltal nem Rami volt az egyetlen, akinek meggyűlt a baja a sztárallűrökben gazdag rendezővel – a Queen menedzserét életre keltő Tom Hollander egy ponton felmondott Bryan viselkedése miatt.

A Rami Malek és köztem dúló minden vitát felnagyítottak, holott csak kreatív jellegű nézeteltéréseink voltak egymással, melyeket gyorsan orvosoltunk. Ezek normálisak egy forgatáson, és azt hiszem, az általunk végzett munka önmagáért beszél

– nyilatkozta Singer a The Hollywood Reporternek.

Érdekesség, hogy a Fox személyesen küldte az executive producereket, hogy csillapítsák le a kedélyeket a rendező és a színészek között. Mivel a film kétharmada már készen volt, azt szerették volna, ha Singer fejezi be a munkát. A rendező vonakodott visszatérni – kimerültségre és édesanyja rossz egészségügyi állapotára hivatkozva maradt távol –, ám végül csak beadta a derekát.

Több, mint másfél évet szenteltem az életemből a Bohém rapszódiának, nem is beszélve a bennem dúló szenvedélyről. Nagyon elégedett vagyok a munkánk végtermékével. A vége felé volt egy időszak, amikor arra kértem a stúdiót, engedjenek hazamennem, hogy gondját viselhessem a beteg szülőmnek, ami saját egészségügyi állapotomra is kihatott

– magyarázta a direktor.

via Metro

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek