Starity

Visszatért! Miért divatos újra a V-nyakú pulóver?

2018. november 09. 16:04   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A divat szakértői szerint ez az abszolút szerény ruhadarab minden klasszikus stílusú ruhatár alapköve. Állítják, a V-nyak tükrözi az igényesebb öltözködés iránti vágyat. De ne szaladjunk ennyire előre!

hirdetés
Visszatért! Miért divatos újra a V-nyakú pulóver?

A különbség Steve Jobs és Bill Gates között a nyakuknál keresendő. Mikor karrierjük csúcsán voltak, az 1990-es években Jobs kerek nyakú, Gates pedig V-nyakú felsőket hordott. Így volt ez akkoriban, de aztán hosszú ideig a férfiaknak nem kellett gyötrődniük azon, hogy milyen nyakú felsőt válasszanak. A szabály egyértelmű volt: a kerek nyak jó, a V-nyak rossz. Ami megdöbbentő, hogy ez utóbbi újra visszakerült az élvonalba, és megtalálható a trendi pulóverek palettáján. 

A legnagyobb kockázata, hogy akár úgy is nézhetünk ki benne, mint a saját apánk. Éppen ezért az újjászületett V-nyakú pulóverek már nem csak az áruházak poros részlegein található darabok továbbfejlesztett változatai. 

Először is, a kivágás mélyebb lett. Ez azt jelenti, hogy jobban kilátszik, amit a pulóver alatt viselünk. Munkában viselhetünk alatta inget és nyakkendőt vagy csak inget az esti lazításhoz. Egyszerű, igényes, letisztult vonalú, finom ruhadarab, ráadásul párosítani is nagyon könnyen lehet. Egy V-pulóver felső éppen úgy viselhető farmerrel, mint öltönynadrággal. 

5 friss módja, hogyan viseld

Az új szabálya a V-nyak viselésének, hogy nincsenek szabályai! Nem csak Bill Gates vagy a golfozók alapdarabja, de abszolút győztes a divatban, melynek viselési módjai szinte korlátlanok. Most megismerheted közülük a szezon kedvenceit!

Öltöny alá

Nem csak azért érdemes felvenni öltöny alá, hogy melegen tartsd magad. Azonban a színekre ügyelj! A V-nyakú pulóver a szivárvány összes színében kapható, de a legjobb, ha a megbízható alapszíneknél maradsz, és nem a pulóver színével, hanem a nyakkivágásával hívod fel öltözékedre a hangsúlyt. Egy fehér ing szürke vagy sötétkék V-nyakú pulóverrel és öltönynadrággal mindig jó döntés. 

Az időgép

A szezonban az egyik legkönnyebb módja annak, hogy divatos legyél, ha a két nyakkivágást kombinálod, és a V-nyak alól hagyod előbukkanni a kerek nyakat. 

Bárkin jól mutat ez az 1970-es évek divatjára emlékeztető összeállítás. Párosíts például egy fagyi színű vagy fehér kerek nyakú felsőt egy kék vagy szürke V-nyakú pulóverrel. Ha ennél egy kissé sikkesebb szeretnél lenni, végy fel egy mustár színű kerek nyakú felsőt egy gesztenyebarna V-nyakú pulóver alá, majd az egészet bújtasd egy barna bőrdzseki alá. 

Az anyagok keverése

A legjobb V-nyakú pulóverek puha gyapjúból készülnek, mélységet és kényelmet adnak a viseletnek. Nagyon jól illik hozzá például egy kord nadrág. Ha úgy érzed, ez nem pont a te stílusod, a V-nyakat párosíthatod egy bőr motoros dzsekivel vagy gyapjú kabáttal is. 

A krikett pulcsi

A V-nyak feltámadása részben David Beckhamnek is köszönhető, aki a Kent & Curwen brit márkával működik együtt. Ez a márka találta fel az 1930-as években az ún. krikett pulóvert, ami őse minden V-nyakú pulóvernek. A krikett pulóvereket ma már luxus minőségben készítik, nyakukon diszkrét csíkozással, elsősorban klasszikus fehérben, illetve sötét árnyalatokban. A legjobban öltönynadrággal és farmerral mutatnak, felül nagykabáttal. 

Magában

A V-nyakú pulóver tökéletesen mutat kabát és öltöny alatt, de úgy is, ha nem viselsz felette és alatta semmit. Hogy megtaláld a finom határvonalat a klasszikus és az olcsó hatás között, ragaszkodj a tompább színekhez, a finom anyagokhoz, mint a gyapjú-selyem keverék, a merino és a kasmír.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat pulóver v-nyak
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek