Starity

A Nirvana menedzsere szerint nevetségesek a teóriák: Kurt Cobain nem gyilkosság áldozata lett

2019. április 06. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A zenész már életében is ikonnak számított, halála azonban egyenesen a legendák sorába emelte.

hirdetés

Tegnap volt 25 éve annak, hogy Kurt Cobain, a Nirvana frontembere véget vetett az életének seattle-i otthonának üvegházában. A rajongók természetesen idén is megemlékeztek a szomorú napról, melynek kapcsán megszólalt a zenekar egykori menedzsere, Danny Goldberg, aki azt állította, nem hisz azokban a két év fél évtizede keringő összeesküvés-elméletekben, miszerint a zenész gyilkosság áldozata lett.

Ez nevetséges. Kurt öngyilkos lett. Láttam őt egy héttel azelőtt, hogy megölte volna magát. Depressziós volt

– magyarázta az Independentnek Goldberg, majd így érvelt:

Hat héttel előtte már megpróbálta megölni magát, rengeteget beszélt és írt az öngyilkosságról, drogozott és volt egy fegyvere. Miért gyártanak az emberek spekulációkat a történtekkel kapcsolatban? Olyan nagy veszteségként élik meg a tragédiát, hogy más magyarázatokat keresnek. Ami engem illet, nem hiszem, hogy bármi valóságalapja lenne az összeesküvés-elméleteknek.

Három héttel a halála előtt Cobain Rómában járva túladagolta magát Rohypnol tablettával, amire pezsgőt ivott, így kórházba kellett szállítani – úgy tartják, ez volt az első öngyilkossági kísérlete. Két héttel később pedig felesége, Courtney Love értesítette a rendőrségeket, miszerint Kurt magára zárta a szobáját és fegyverek vannak nála. A zenész egyébként egy búcsúlevelet is hagyott maga után, melyben úgy fogalmazott, már nem érez magában szenvedélyt és úgy véli, „jobb kiégni, mint lassan megfakulni”. Írásában arra is kitért, hogy hálás a sikerért, ugyanakkor kiábrándult az emberekből.

2015-ben özvegye és lánya, Frances Bean Cobain jogi lépéseket tettek annak érdekében, hogy a rendőrség ne engedje megjelenni azokat a felvételeket, melyek Kurt halálát követően készültek az énekesről, akit sokan máig egy generáció szószólójaként emlegetnek.

Az volt életem legtraumatikusabb tapasztalata. Megzavarodtam, és a mai napig szenvedek érzelmileg a férjem elvesztésétől

– nyilatkozta akkoriban Love.

Az öngyilkosság nem megoldás a problémákra! Ha úgy érzed, segítségre szorulsz vagy nem találsz kiutat egy helyzetből, kérj segítséget a krízishelyzetben lévők részére fenntartott, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámon!

via Metro

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek