Starity

MWC Barcelona, és további látnivalók Barcelonában

2019. november 24. 02:02   |   Szerző: Starity

Barcelona egy nagyon népszerű úti célnak számít az utóbbi években: rengetek látnivaló és mindig kellemes időjárás várja az odalátogatókat. Katalónia fővárosa szép, izgalmas és hangulatos is egyben, tehát nem szabad kihagyni a bakancslistáról, ha utazásról van szó.

hirdetés
MWC Barcelona, és további látnivalók Barcelonában

MWC Barcelona

Az MWC Barcelona, a mobilszakma nagy eseménye minden évben februárban kerül megrendezésre, érdemes megnézni annak, akit érdekelnek a mobil újdonságok, és összekötni egy város-látogatással.

Sagrada Familia

Ha Barcelona, akkor egyből a Sagrada Família jut eszünkbe, hiszen a város elsőszámú jelképéről van szó. A templom építése 1882-ben vette kezdetét, amely Antonio Gaudí katalán építész remekműve. A Sagrada Família építése a mai napig nem fejeződött be, nagy valószínűséggel  tornyok és az épület szerkezete 2026-ra, Gaudí halálának századik évfordulójára készülnek el.  Gaudí számos látnivalót tervezett még a városban, így Barcelona a modernizmusát Gaudínak is köszönheti. A Sagrada Familiát több millióan látogatják meg minden évben, és a templom az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott. A Sagrada Família magassága eléri majd a 170 métert, ami kb. egy méterrel alacsonyabb Barcelona legmagasabb pontjánál, ráadásul szándékosan úgy építettek meg, hogy a város minden pontjáról látható legyen. A Szent Család templomot XVI. Benedek pápa 2010. november 7.-én szentelte fel, és nyilvánította bazilikává. 

Casa Milá

A Casa Milá is természetesen egy Gaudí alkotás, amelyet Roger Segimon de Milá megrendelésére tervezett meg az építész, a mesternek ez a műve is a város egyik ikonikus épületévé vált. Ez a hullámos homlokzatáról ismert 5 emeletes bérház volt Gaudí utolsó alkotása, amely szintén az UNESCO Világörökség része. Az alkotást gyakran nevezik a modern építészet mesterművének is.

Camp Nou

A Camp Nou az FC Barcelona focicsapatának az otthona, amely több mint 99 ezer ember befogadására alkalmas, ezzel Európa legnagyobb arénájának számít. A katalán klub már hosszú évtizedek óta az egyik legjobb csapatnak számít a világon, így egy szép városban egy szép focit játszó csapatot nézni mindenképp ajánlott. A Camp Nou több rangos rendezvénynek is adott már otthont, híres előadók mellett, például II. János Pál pápa is tartott misét a stadionban, amelyen 120 ezren vettek rész. Tehát a Camp Nou-ban egy stadiontúra még a kevésbé futballőrültek számára is izgalmas program lehet.

Casino Barcelona

Barcelonának a kaszinója is híres, a nap 24h órájában nyitva van. A Port Olímpic részen, tehát a kikötőnél található. Ha már fáradt vagy elmenni, akkor egy online kaszinó is kipróbálható. Ajánlott hotel Barcelonában az Ohla.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek