Starity

25 éves Mariah Carey ikonikus karácsonyi dala, szuper videó készült hozzá

2019. december 24. 08:08   |   Szerző: Four

Az énekesnő egyáltalán nem gondolta, hogy ekkora sláger lesz a szerzeményből.

hirdetés

Mariah Carey egyik klasszikus karácsonyi dala, az All I Want For Christmas idén 25 éves. Az évforduló örömére új videó készült a számhoz, amelyben többek között szerepel Ariana Grande, Katy Perry, Kim Kardashian, Heidi Klum, Jamie Foxx és Millie Bobby Brown is.

Az ominózus dalnak pedig külön története van, Mariah ugyanis elég szerény körülmények között nőtt fel, és gyerekként eldöntötte, amint lehetősége lesz rá, varázslatossá teszi a saját karácsonyát. Amikor aztán karrierje során megkeresték egy karácsonyi lemez ötletével, nem akarta elvállani. Úgy érezte, friss előadóként korai lenne neki az ünnepi album, ráadásul akkoriban nem saját dalokkal, hanem feldolgozásokkal készültek ezek az alkotások. 

Végül mégis igent mondott, és saját számokat írt a készülő albumra. Arra a kislányra gondolt vissza alkotás közben, aki olyan nagyon szerette volna, hogy egy szép karácsonya legyen. Walter Afanasieff közreműködésével készültek a dalok, amelyekhez inspirációul mindent leírtak egy papírra, ami csak kapcsolódhat az ünnepi hangulathoz. Ilyen volt például a hóesés, ajándékok, kandalló, fagyöngy, stb. 

Amikor megszületett az All I Want For Christmas, eleinte nem volt akkora siker. Ünnepek idején persze nagyobb volt a hallgatottsága, de csak 83. helyen szerepelt a Billboard százas listáján. Aztán ahogy haladt előre az idő, egyre népszerűbb és népszerűbb lett, majd 2018-ban már a harmadik, idén pedig az első helyen szerepelt. 

Természetesen a hatalmas sikerhez hozzájárult az Igazából szerelem című film is:

via BuzzFeed

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek