Starity

15 hollywoodi sztár, aki meglepő helyen született

2020. január 16. 11:11   |   Szerző: Four

Többek között Tokióban, Firenzében és Athénban látták meg a napvilágot ezek a hírességek.

hirdetés

1. Natalie Portman - Jeruzsálem, Izrael

Embed from Getty Images

Eredeti nevén Natalie Hershlag (nagymamája vezetéknevét vette fel) amerikai édesanyától és izraeli édesapától született Jeruzsálemben. Portman szülei az Egyesült Államokban találkoztak, ám az édesanyja Izraelbe költözött, hogy apjával élhessen. Amikor a kis Natalie hároméves lett, végül visszaköltöztek Amerikába, de ettől függetlenül Portman azt állítja, Izraelben érzi magát igazán otthon.

2. Keanu Reeves - Bejrút, Libanon

Embed from Getty Images

A sztár édesapja kínai-hawaii, édesanyja brit származású. Ennek ellenére Reeves Libanonban született, ott telepedett le egy ideig családja. Később Ausztráliába költözött, ahol Keanu édesanyja jelmeztervező lett, majd New Yorkba, a szülei válása után. Ezek után Kanadában találtak otthonra, amíg a színész Los Angelesbe nem költözött.

3. Emma Watson - Párizs, Franciaország

Embed from Getty Images

Habár Watson az ikonikus brit Harry Potter-filmek egyik főszereplője, mégsem a szigetországban jött világra. Szülei ugyan brit származású ügyvédek, egy ideig Párizsban éltek, itt született Emma is. Végül a szülők válása után édesanyjával Angliába, Oxfordba költöztek, amikor a színésznő ötéves volt. 

4. Nicole Kidman - Honolulu, Hawaii

Embed from Getty Images

Nicole Ausztrália egyik leghíresebb színésznőjének számít, mégsem a kontinensen látta meg a napvilágot. A szülei mindketten tősgyökeres ausztrálok, apja elhúzódó munkája miatt azonban Honoluluban maradtak egy ideig, itt született és itt élt négyéves koráig Kidman. 

5. Mischa Barton - London, Anglia

Embed from Getty Images

Sokan egyből a napsütötte Kaliforniára asszociálnak, ha Mischa Barton kerül szóba. A Narancsvidék színésznője azonban Londonban született. Ír édesanyja és brit apja akkor költözött Amerikába, amikor a színésznő ötéves volt. 

6. Charlize Theron - Benoni, Dél-Afrika

Embed from Getty Images

A szőke színésznő első tizenhat évét Johannesburgban töltötte, így az anyanyelve is dél-afrikai lett. Theron először Olaszországba költözött és modellkedett, majd New Yorkba, és végül Los Angelesbe, ahol színésző lett. 

7. Tommy Lee - Athén, Görögország

Embed from Getty Images

Egy újabb híresség meglepő születési hellyel: a zenész Tommy Lee Bass Athénban született, ugyanis édesanyja, Vassilikki ‘Boula’ Papadimitriou 1957-ben Miss Görögország lett. Édesapja amerikai katona volt, és amikor a kis Tommy Lee megszületett, elköltöztek Kaliforniába. 

8. Amy Adams - Vicenza, Olaszország

Embed from Getty Images

A színésznő családja katona édesapja miatt rengeteget költözködött: éppen olaszországban állomásozott, amikor 1974-ben Amy megszületett. A színésznő és hat testvére végül 1980-ban Coloradóban telepedett le. Itt kezdett el balettórákra és kórusba járni a színésznő. 

9. Joaquin Phoenix - San Juan, Puerto Rico

Embed from Getty Images

A Joker sztárjának elég érdekes gyermekkora volt: mivel szülei a Children of God szekta tagjai voltak, hosszú éveken keresztül utazgattak Latin-Amerikában. Joaquin éppen San Juanban született 1974-ben, de a család még négy éven keresztül nem telepedett le. Végül Los Angelesben találták meg otthonukat. 

10. Mila Kunis - Kijev, Ukrajna

Embed from Getty Images

A színésznő első hét évét Ukrajnában töltötte, és elmondása szerint úgy tanult meg angolul, hogy amerikai tévéműsorokat nézett. Habár Kunis tágabb családja már korábban elköltözött Izraelbe, Németországba és az Egyesült Államokba, Kunis 1990-től élt csak Amerikában.

11. Dominic Monaghan - Berlin, Németország

Embed from Getty Images

A színész ma is beszél németül, de anyanyelveként az angolt tanulta meg, annak ellenére, hogy tizenegy éves koráig Berlinben lakott szüleivel. Apja és anyja is brit, édesapja katonai szolgálalata miatt maradtak Németországban. Amikor Dominic érdeklődni kezdett a színészkedés iránt, a család Manchesterbe költözött. 

12. Rose McGowan - Firenze, Olaszország

Embed from Getty Images

McGowan szülei ugyanannak a kétes hírű szektának a tagjai voltak, mint amellyel Joaquin Phoenix családja is körbeutazta a világot. Rose szülei tízéves korában elváltak, innentől kezdve a színésznő Toronto és Oregon között ingázva élt. 

13. Freddie Mercury - Zanzibár, Tanzánia

Embed from Getty Images

A Queen néhai frontembere különleges családi háttérrel rendelkezett: brit-indiai apja állami munkája miatt Zanzibárba költöztek, aztán egy ideig Indiában éltek, és végül 1964-ben Londonban telepedtek le. 

14. Samaire Armstrong - Tokió, Japán

Embed from Getty Images

Újabb katona apukával rendelkező színésznő: Samaire édesapja közelharcot tanított a katonáknak, ezért aztán rengeteget költöztek miatta. Habár Armstrong skót apával és olasz anyával rendelkezik, mégis Tokióban született, 1980-ban. A család élt Kínában, Malajziában, Hawaiion, Arizonában és végül Kaliforniában. 

15. Millie Bobby Brown - Marbella, Spanyolország

Embed from Getty Images

Millie szülei ugyan brit származásúak, a színésznő mégis a spanyolországi Marbellán született, és négyéves koráig ott is élt. Ezek után visszaköltöztek Angliába, majd Floridába. 

via Bootsnall & Factinate 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek