Starity

Montenegró, az öblök és hegyek hazája

2020. március 11. 21:09   |   Szerző: Starity

Montenegróban rengeteg turisztikai látványosság található. Az ide vágyó emberek előszeretettel keresik fel például az öböl mellett elterülő Kotort, de a szépséges hegyek, nemzeti parkok és a földalatti barlangok - mint a Lipa-barlang - is sok embert vonzanak a csodás Montenegróba. Ha többet szeretnél megtudni Montenegróról, mutatjuk, hová is érdemes menni!

hirdetés
Montenegró, az öblök és hegyek hazája

Kotor-öböl

Montenegró egyik legnépszerűbb látnivalója nem más, mint Kotor és a Kotori-öböl. A csodaszép óváros a Kotor-öbölben található. A sziklás hegyek úgy veszik körül, mintha csak az öböl őrzése lenne a feladatuk. Az öbölben rengeteg hajó, tengerjáró horgonyoz minden évszakban, ezekkel szállítják a turistákat, hogy ők is megcsodálhassák az öböl szépségeit. A helyet a tenger, maga az öböl, a történelmi emlékek és a régi települések teszik különlegesé. Szinte meseszerű, ahogy a kis szigetek megtörik a víz egyhangúságát. 

Perast

Perast egy aprócska város a tenger közelében. A Kotori-öböl egyik legmeseszerűbb települése ez a kicsi város. A turisták számára itt nincs túl sok szórakozási lehetőség. Ez a hely leginkább a pihenésé és a feltöltődésé. A sziget egyik nevezetessége a Tengerészeti Múzeum. A múzeumban megtekinthetjük a perasti tengerészek portréit, de szebbnél-szebb fegyverekben is gyönyörködhetünk. 

Montenegrói különlegességek

Ha szeretnénk valami csecsebecsét magunkkal hazavinni a montenegrói utazásunk alkalmával, akkor az egyik relikvia a Rakija lehet, amely nem más, mint egy hagyományos, erjesztett és közkedvelt ital. A fekete és piros sapka, vagyis a kapa is egy emlékezetes tárgy lehet, amelyet a nyaralásunk során vásárolunk. A kapát a montenegrói férfiak viselik előszeretettel. Levendulát és levendulából készült termékeket is vásárolhatunk az üzletekben, merthogy Montenegróban sokan foglalkoznak levendulatermesztéssel. 

Podgorica

A Merit Casino nem egy magyar online kaszinó, hanem egy gyönyörű, káprázatos építészeti megoldásokkal teli épületbe léphetsz be. Másnap pedig Podgorice más nevezetességeivel, pl. a Skadar-tóval vagy a Moraca-folyó felfedezésével folytathatod a túrát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek