Starity

Mire készül Stephenie Meyer? Folytatódik az Alkonyat-saga?

2020. május 02. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

A fanatikusok figyelmét nem kerülte el, hogy a világszerte ismert írónő nagy bejelentésre készül.

hirdetés

Stephenie Meyer 2005 és 2008 között jelentette meg nagysikerű regénysorozatát, a négy részből álló Alkonyat-sagát, melynek minden epizódját adaptáltak is 2008 és 2012 között. Az írónő a mai napig üzemelteti weboldalát, melyen nemrég megjelent egy óra, ami visszafelé számol, és hétfőn, azaz május 4-én éjfélkor éri el a nullát.

Egyelőre nem lehet semmi biztosat tudni azzal kapcsolatban, milyen bejelentésre is készül Meyer, a rajongók többsége azonban abban bízik, hogy a Midnight Sun, azaz Éjféli nap megjelenését harangozza majd be, mely mű már évek óta félkészen heverhetett a polcán. Erről a projektjéről mindössze annyit lehet tudni, hogy megegyezik az Alkonyattal, ám az nem Bella, hanem Edward szemszögén át mutatja be az események sorát.

Fotó: Summit Entertainment

Miközben halogattam néhány szerkesztésre váró munkám elvégzését (mindig ebben a halogató időszakban vagyok a legkreatívabb), azon kezdtem tűnődni, milyen is volna az Alkonyat első fejezete, ha Edward szemszögéből íródott volna. Ami azt a fejezetet illeti, sokkal több minden van az ő történetszálának oldalán, mint Belláén. Végtére is, Bella mindössze annyit tud, hogy itt ez a gyönyörű pasi, aki nevetséges módon folyton őt bámulja; ezzel szemben Edward hosszú élete egyik legfontosabb pillanatát szenvedi végig. Először megjeleik a sokk, aztán a frusztráció, amiért nem hallja Bella gondolatait, nem is beszélve a vad és rettenetes vágyról, amit az illata vált ki belőle, ezt pedig a már-már hihetetlennek nevezhető önkontroll követi, ami megakadályozza, hogy megölje őt. Bella első iskolai napja a forksi gimiben Edward szemszögén át szemlélve sokkal izgalmasabb

– írta weboldalán még 2008-ban Stephenie.

Fotó: Summit Entertainment

Érdekesség, hogy az írónő annak idején egy vázlatot is készített, melynek keretein belül belekezdett a másik oldal feltárásába, azt azonban máig nem lehet tudni, hogy vajon befejezte és átírta-e az egész történetet vagy csupán önmagát szórakoztatta ezzel akkoriban. Mindenesetre izgalommal tölti el a rajongókat az, hogy most valami jelentősségteljesre készül megint, és már nem is kell sokáig találgatni, hogy megtudják, pontosan mire.

via JustJared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek