Starity

Ezt olvasd el, mielőtt cipőt választasz!

2020. augusztus 10. 16:04   |   

Valamennyi igazság minden sztereotípiában van, így alighanem abban is, hogy a nők tetemes része odáig van a cipőkért, és képesek teljesen indokolatlan mennyiséget felvásárolni belőlük. Alighanem a legtöbb nőnek van legalább 1-2 pár olyan cipője, amit megvett, de soha életében nem volt rajta, vagy legfeljebb 1 alkalommal.

hirdetés
Ezt olvasd el, mielőtt cipőt választasz!

Bár tagadhatatlan, hogy ezek az impulzusvásárlások nagyon fel tudják tölteni az embert, később végül mégis csak rossz érzéseket hagynak maguk után. Lelkiismeret-furdalást érzel minden alkalommal, ha ránézel egy – lehetőleg jó drága – cipőre, ami nagyon, de nagyon kellett, de azóta se szedted elő.

Nos, hogy ezt elkerüld, egy kicsit tudatosabban kell kiválasztanod a cipőidet.

Az alábbiakban igyekeztünk összeszedni, hogy milyen szempontokra figyelj oda, amikor cipőt vásárolsz:

  • Passzol-e a cipő a ruháidhoz? Ez a leggyakoribb hiba mind a lábbelik, mind a ruhák terén. Meglátod, felpróbálod, és megveszed, mert annyira tetszik. Aztán hazaérve rádöbbensz, hogy egész egyszerűen nincs semmid, amihez viselhetnéd. Ez vagy egy újabb impulzusvásárláshoz vezet, hogy legyen valami, amihez hordhatod az új szerzeményedet, vagy pedig ahhoz, hogy a szekrény mélyén végzi, érintetlenül. Az első kérdés tehát az, hogy passzol-e egyáltalán bármihez is a szekrényedben, mert ha nem, inkább hagyd ott.

  • Tudod viselni? Főleg a magassarkú cipők esetében érdemes őszintén megválaszolni magadnak azt a kérdést, hogy valóban fogod-e tudni viselni. Ha hozzá vagy szokva a tűsarokhoz, biztosan nem lesz gond. De ha csak alkalmanként viselsz ilyesmit, akkor nem biztos, hogy egy magasabb sarkú cipő tényleg megfelelő választás lesz számodra. Könnyen lehet, hogy csak vágyakozva nézed majd, mert legfeljebb a bejárati ajtódig bírod viselni.

  • Mennyire minőségi darab? Inkább vegyél egy drága cipőt, mint 3 olcsóbbat, hidd el, jobban jársz! Ha azt az egyet alaposan átgondolva választod ki, akár hosszú éveken át lehet a kedvenc lábbelid. Ha viszont mindig olcsó cipőket halmozol, azok hamar feladhatják, nem biztos, hogy bírni fogják a strapát. Ahelyett, hogy folyamatosan vásárolnád halomra a cipőket, ruházz be inkább egy igazán színvonalas darabba!

  • Kényelmes-e. Neten vásárolt cipő esetében ezt előre nem tudod letesztelni, de ha megérkezett, egyből próbáld fel, menj benne pár kört, de szigorúan csak a lakásban! Ha nem jó, interneten vásárolt holmit 14 napon belül visszaküldhetsz – ezt nem árt, ha tudod. Legyünk őszinték, amennyiben a cipő nem kényelmes, nem fogod hordani, ha elmúlt a kezdeti lelkesedés. Akkor már inkább küldd vissza!

  • Jó-e a méret? El se hinnéd, mennyien próbálják kisebb cipőbe belepréselni a lábukat, mert „passzolnia kell”. Igen, passzolnia, de nem szorítania, mert azt biztosan nem fogod tudni hosszútávon viselni. A másik véglet pedig pont, hogy nagyobbat választ a kelleténél, nehogy szoros legyen. Csakhogy ebben meg csónakázik, nem tartja megfelelően a lábát. Az a jó cipő, ami nem szoros, de tökéletesen passzol a lábadra, nem lötyög. Ha jó a cipő mérete, biztosan sokat viseled majd.

Ha körültekintően választod ki a cipőidet, nem lesznek megbánt vásárlások és lelkiismeret-furdalás, mikor végignézel a gyűjteményeden. Egy jól megválasztott cipő többet ér, mint 5 hirtelen felindulásból vett – érdemes tehát tudatosan kiválasztani, hogy mit viselsz a lábadon!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat nyár cipő
hirdetés

Ajánlott cikkek