Starity

Ő is javítóintézetben szenvedett, mint Paris Hilton: Kat Von D horrorisztikus dolgokat mesélt

2020. október 08. 15:03   |   Szerző: Four

A milliomosnő után a tetoválóművész is megnyílt fiatalkori élményeiről.

hirdetés

Paris Hilton saját dokumentumfilmjében elárulta, a szülei - attól tartva, hogy végleg elkallódik a bulizás következtében - elvitették többek között egy olyan utah-i intézménybe, amelyet nehezen kezelhető fiataloknak találtak ki. 

Paris elmondása szerint az iskolának kicsit sem nevezhető intézményben brutálisan bántak a diákokkal, fizikailag és lelkileg is bántalmazták őket. 

A milliomosnő filmjét látva a tetoválóművész Kat Von D is úgy döntött, elmeséli saját élményeit - ugyanis ő is az intézmény egy diákja volt egy ideig. Kat 15 éves korában került a Provo Canyon iskolába: szülei azért íratták be, mert kirúgták a középsikolából, és attól féltek, hogy a tetoválás "rossz útra téríti" a hírességet.

Embed from Getty Images

Kat hozzátette nem hibáztatja szüleit: habár úgy érzi, kicsit több beszélgetéssel ki tudták volna küszöbölni ezt a helyzetet, valójában nem tudtak semmit arról, milyen körülmények között szenved lányuk. Sőt, csillagászati összeget fizettek az iskolának, még jelzálogot is felvettek a házra.

Kat története szerint az iskolába bekötött szemmel érkezett, hogy ne tudja, hol vannak pontosan, majd amikor belépett, meztelenre vetkőztetve megmotozták és a haját is leborotválták. Egy-két nap múlva az egyik ott dolgozó vér- és vizeletmintát vett a hírességtől, és később azt hazudta neki, hogy HIV-fertőzött lett annak következtében, hogy tetoválással foglalkozott. 

Az iskolában töltött hat hónap során Von D végig azt hitte, hogy a halálos betegségben szenved - fogalma sem volt róla, hogy ez egy taktika, amelytől a dolgozók azt remélték, Kat letesz a tetoválások készítéséről. 

Embed from Getty Images

Parishez hasonlóan ő is beszélt sötét szobákról, ahová az engedetlenebb fiatalokat zárták - legtöbbször ájulásig nyugtatózva vagy kényszerzubbonyban, saját vizeletükben fekve akár napokig is. Kedvelt büntetés volt például, hogy órákon keresztük mozdulatlanul ülve a falat kellett nézniük. Ha valaki megmozdult vagy megszólalt, akkor még több órát kapott, és volt, aki így napokig jutott.

Von D szerint az ott dolgozók abszolút nem voltak szakavatott nevelők, egyszerűen csak pénzt kaptak a munkájukért, amelyet borzasztóan végeztek. A gyerekek pedig valahányszor megpróbálták elmondani szüleiknek telefonon, hogy szörnyű körülmények között élnek, a nevelők bontották a hívást és kijelentették, csak manipulálni próbálnak a diákok, hogy hamarabb kijussanak.

Sajnos a tetoválóművész a kijutását követően hamarosan alkohollal és drogokkal próbálta túltenni magát a borzasztó élményeken, és mint ahogy mondta, "sokkal nagyobb terhekkel lépett ki onnan, mint ahogy bement". Szerencsére már 13 éve tiszta, amire nagyon büszke - de az elkeseríti, hogy a Provo Canyon még mindig működik. Más tulajdonossal ugyan, de a panaszok ugyanúgy kiszivárognak, mint az ő idejében. 

Jelenleg már több mint százezren aláírták azt a petíciót, amely követeli az intézmény bezárását.

Embed from Getty Images

via PageSix

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek