Starity

20 színész, aki utálta saját szerepét

2020. október 19. 18:06   |   Szerző: Four

Habár gyakran van olyan, hogy a színész és az általa játszott szerep szinte egybeolvad, ezeknél a sztároknál pont az ellenkezője történt.

hirdetés

1. Evangeline Lilly, Lost

Embed from Getty Images

A színésznő nem igazán volt megelégedve Kate karakterfejlődésével:

Mindig úgy gondoltam, hogy ellenszenves. Úgy értem, nem az elejétől. Ott még laza volt, de ahogy a műsor folytatódott, egyre kiszámíthatóbb és utálatosabb lett. Úgy éreztem, hogy a karakter, aki kezdetben nagyon egyedi volt - saját történettel, saját életúttal - a végére ott kötött ki, hogy két pasit kergetett a szigeten, és ez rohadtul idegesített.

2. Matthew Goode, Szökőhév

Embed from Getty Images

Nagyon egyszerű, praktikus okokból vállalta csak a romantikus vígjátékban a szerepet:

A fő oka annak, hogy elvállaltam a munkát, az volt, hogy így hétvégenként hazajárhattam. Nem a forgatókönyv fogott meg, az biztos. Hogy méltóságomon alulinak éreztem? Nem. Gáz munka volt? Igen. De jól éreztem magam, és megfizettek. 

3. Miley Cyrus, Hannah Montana

Embed from Getty Images

Az énekesnő többször is nyilatkozott róla, hogy mennyire nem kedvelte a tinisztárt alakítani:

Úgy kellett kinéznem, amihez a valóságban semmi közöm sem volt, és valószínűleg ez okozott is nálam egy kis testképzavart. Minden nap nagyon szépre sminkeltek, aztán amikor nem voltam a műsorban, úgy éreztem, ki a fene vagyok én?

4. Michelle Pfeiffer, Grease 2

Embed from Getty Images

Elég vehemensen beszélt az alakításáról a színésznő:

Iszonyatosan utáltam azt a filmet, és nem tudtam elhinni, hogy ilyen rosszra sikerült. Fiatal voltam, és nem tudtam, hogy lehet ennél jobb is.

5. Carrie Fisher, Star Wars

Embed from Getty Images

A néhai színésznőnek pont az volt a baja az alkotással, hogy elképesztően sikeres lett:

Bárcsak visszautasítottam volna a szerepet.

- nyilatkozta.

6. Daniel Radcliffe, Harry Potter és a Félvér Herceg

Embed from Getty Images

Mint a színészek többsége, Radcliffe is szétcincálta saját alakítását, szerinte borzasztóan rosszul játszott az egyik Harry Potter-filmben:

Egyszerűen csak nem vagyok jó benne. Utálom... a játékom nagyon egysíkú, és látom, hogy öntelt lettem. Amit pedig szerettem volna megmutatni, az nem jött át. A legjobb filmem az ötödik [Harry Potter és a Főnix Rendje], mert látok benne fejlődést.

7. Syvester Stallone, Állj, vagy lő a mamám!

Embed from Getty Images

Nemes egyszerűséggel közölte róla, hogy szerinte "valószínűleg a legrosszabb film az egész naprendszerben".

8. Daniel Craig, James Bond

Embed from Getty Images

Nagy port kavart Craig 2015-ős nyilatkozata, melynek során elég egyértelművé tette, hogy nem akar már a titkosügynök bőrébe bújni.

Inkább felvágnám az ereimet. Nem, most biztos nem - egyáltalán nem [szerepelne benne]. Túl vagyok rajta, elég volt. Csak annyit szeretnék, hogy végre továbbléphessek.

(Azóta azért készült még egy Bond-film az ő nevével, a Nincs idő meghalni.)

9. Zac Efron, High School Musical

Embed from Getty Images

Visszatekintve Efron számára már nem annyira tűnik vonzónak Troy karaktere:

Visszanézve még mindig fenékbe akarom billenteni azt a srácot néha. Csinált pár menő dolgot (...) - de attól még csak egy kisgyerek a High School Musicalből.

10. Sally Field, A csodálatos Pókember

Embed from Getty Images

Nagyon kendőzetlen véleménye volt Sallynek:

Nagyon nehéz megtalálni a három dimenziót a karakterben, és amennyire csak lehet, megpróbálsz dolgozni rajta. De nem rakhatsz öt kiló sz@rt egy kétkilós szatyorba.

11. Shailene Woodley, Az amerikai tini titkos élete

Embed from Getty Images

A színésznő éveken keresztül játszotta Amy szerepét a sorozatban, de egy idő után egyre nehezebb volt neki:

A műsor vége felé voltak olyan erkölcsi dolgok, amiket kihangsúlyoztunk, de nem egyeztek az én értékrendemmel. Ezért egy kicsit nehéz volt minden nap megjelenni és dolgozni - tudva, hogy fiatalok ezreinek, millióinak mutatjuk ezeket a dolgokat. Én nem ilyen üzenetet akartam közvetíteni. 

12. Channing Tatum, G. I. Joe: A kobra árnyéka

Embed from Getty Images

Habár gyerekként kedvelte a történetet, bevallotta, nagyon nem tetszett neki a film, amiben később játszott:

Őszinte leszek, kib*szottul utáltam azt a filmet. Rám erőszakolták, hogy csináljam meg. A forgatókönyv csapnivaló volt. (....) Én nem akartam egy olyan munkát elvállalni, ami 1) borzasztó, 2) nem is igazán tudtam, hogy akarok-e G.I. Joe lenni.

13. Jennifer Garner, Elektra

Embed from Getty Images

Ugyan nem a színésznő, de akkori szerelme, Michael Vartan elkotyogta, hogy Jen hogyan vélekedett a szerepről:

Úgy hallottam, az Elektra borzasztó volt. Jennifer felhívott, és ezt mondta. Azért kellett elvállalnia, mert a Daredeviles szerződése kötelezte. 

Ugyanígy volt ezzel Ben Affleck, akivel a Daredevil forgatásán jöttek össze, és szintén így nyilatkozott szuperhősös szerepéről: elmondása szerint hiába szerette volna jól eljátszani a karaktert, végül csúnya lebőgés lett belőle. 

14. Katherine Heigl, Felkoppintva

Embed from Getty Images

A Grace klinika sztárjának sem volt elfogadható a romantikus vígjátékban kapott szerepe:

Egy kicsit szexista volt. Házsártosnak, humortalannak és prűdnek ábrázolja a nőket. Nehéz volt dolgoznom, több indok miatt is. Folyton panaszkodnom kellett, nem értem, miért volt [Alison] ilyen antipartiarc? Miért így ábrázolják a nőket? 98%-ban szuper élmény volt, de nehéz volt kedvelnem a filmet. 

15. Cher, Díva

Embed from Getty Images

Az énekesnő Christina Aguilera oldalán szerepelt a zenés-táncos filmben, de nem sok öröme volt benne. A rendezőjét, Steve Antint ugyanis egyáltalán nem izgatta, mit akar közvetíteni. Ezért Cher később borzalmasnak nevezte a férfit. 

Emlékszem, ahogy Antin kijelentette: Nem érdekel mit akarsz mondani, én csak a táncjeleneteket akarom leforgatni.

16. Megan Fox, Transformers

Embed from Getty Images

A színésznő nem titkolta, hogy egyáltalán nem volt ínyére a forgatás a rendező Michael Bay miatt, aki állítása szerint nőgyűlölő módon bánt vele.

Nem sz@rozhatom le egyértelműen a filmet, mert karriert csinált nekem és kinyitott egy csomó ajtót. De az emberek nyilvánvalóan tudják, hogy nem a színészkedésről szól. És ha erre rájössz, akkor már egészen szórakoztatóvá válik. (...)

17. Blake Lively, Gossip Girl

Embed from Getty Images

Az ikonikus Serena Van Der Woodsen alakítója valószínűleg csak abban egyezett karakterével, hogy mindketten imádják a divatot:

Fura érzés, amikor az emberek azt hiszik, jól ismernek, pedig nem. (...) Sokan szerették a sorozatot, pedig én egy kicsit kompromittálónak éreztem - jobb üzenetet szerettem volna közvetíteni. A határvonalak elmosódtak... Az sem segített, hogy mindenki azzal randizott a műsorban, akivel, és hogy a ruhákat is hazavihettük. 

18. Kate Winslet, Titanic

Embed from Getty Images

Ki gondolná, hogy a rengeteg Oscar-díjat besöprő Titanic valójában Kate Winslet egyik kínos emlékévé lett? Pedig így volt, ráadásul saját alakítása miatt:

Minden egyes jelenetnél úgy voltam, hogy "komolyan?". Ezt így csináltam? Ó, Istenem... Még az amerikai akcentusom is - nem bírom hallgatni, szörnyű. Nagyon önzőnek hangzik, de a színészek elég kritikusak tudnak lenni magukkal. Mindegyik alakításomat nehéz visszanézni, de a Titanic egy olyan, hogy Jézusom, újra szeretném játszni.

19. Robert Pattinson, Alkonyat

Embed from Getty Images

Igazi világsiker volt az Alkonyat-széria, és nem mellesleg Robert Pattinsonnak is meghozta a hírességet. Ennek ellenére nem volt a szíve csücske a vámpír:

Ő [Edward Cullen] a legnevetségesebb személy... minél többet olvastam a forgatókönyvet, annál jobban utáltam ezt a srácot... Ezenkívül egy 108 éves szűz, szóval biztos van ezen a téren valami problémája.

20. Allison Williams, Girls

Embed from Getty Images

A színésznő szerint karaktere, Marnie döntései nagyon távol álltak tőle, főleg párkapcsolati szinten. 

Marnie megőrjítene, ha az életben barátok lennénk. De ezt ki kellett irtanom a fejemből, amikor őt játszottam. Végig önmagammal harcoltam. (...) Azt hittem, Marnie jobb ennél, de nem volt, így hát bele kellett törődnöm. 

via Harper's Bazaar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek