Starity

Hollywood-i agyrém! Demi Lovato szerint transzfób a gyermekeket nem szerint felnevelni

2021. február 27. 20:08   |   Szerző: Glamster

Újabb Hollywood-i őrület: Demi Lovato Twitteren öntötte ki a lelkét. Mindenkit transzfóbnak tart, aki meghatározza születendő gyermeke nemét.

hirdetés

Demi Lovato megtámadta azokat az embereket, akik „baba neme leleplező” bulikat tartanak. Szerinte ez erőlteti azt a „pszichológiai koncepciót” (ő szavaival élve), hogy a születendő gyermekeknek biológiai neme van.

Ez nem arról szól, hogy politikailag korrekt akarok lenni, csak egyszerűen igazam van

– magyarázta Lovato.

Elítélem a baba neme leleplező bulikat, és nem az identitásom miatt, hanem azért, mert ez a valóság. A neme leleplező bulik azon az illúzión alapulnak, hogy a biológiai nemi szervek egyenlőek a valós nemmel, és, hogy csak két opció létezik: fiú vagy lány

– folytatta az indoklását.

Ez pedig eltörli azt a lehetőséget, hogy léteznek fiúk vaginával és lányok pénisszel is. Na, meg, hogy vannak emberek, akik se nem lányok, se nem fiúk. Az az elképzelés, miszerint a szexünk nemi szerveken alapul, nincs összhangban a tudományos tényekkel.

Lovato azonban itt téved: biológiailag két nem létezik, fiú és lány. Ez a tudományos tény. Az, hogy társadalmunk mit fogad el, teljesen más kérdés, és ezt társadalmi nemek elméletének nevezzük.

A kommentelők többnyire nem értettek vele együtt:

Szeretlek Demi, de szerintem ez túlzás

– írta Nessxuh.

Miért nem hagyod, hogy mindenki úgy éljen, ahogy akar?

– kérdezte Kelseylynmusic.

Semmi probléma nincs azzal, ha megünnepeljük, milyen nemet láttunk az ultrahangon. Amikor a személy felnő, és más lesz a neme, majd azt ünnepli meg, azzal sincs semmi baj. Szeressük egymást!

– kérte Tenyshakayte.

Demi Lovato egyébként nemrég vallotta be, hogy agykárosodást kapott a 2018-as túladagolása után.

Három stroke-om volt: agykárosodást kaptam ettől, aminek hatásával a mai napig küzdök. Volán mögé sem ülhetek, mert van egy vak folt a bal szememben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek