Starity

Charles Meltont bántja, hogy nem védte meg koreai származását

2021. március 21. 12:12   |   Szerző: Four

A színész úgy érzi, sok helyzetben nem állt ki kellően koreai származása kapcsán.

hirdetés

Charles Melton komoly hangvételű esszét írt a Variety magazinnak, amelyben kifejtette koreai származásával kapcsolatos gondolatait. A híresség többek között azt is leírta, utólag mennyire sajnálja, hogy számos helyzetben nem állt ki magáért és örökségéért:

Kaptam megjegyzéseket a barátaimtól is arra vonatkozóan, hogy milyen fura illat van a házunkban a koreai ételeink miatt - emiatt pedig sokszor szégyelltem magam. Az iskolában sosem tanultam a koreai-amerikai történelemről, vagy egyáltalán ázsiai-amerikai történelemről sem. Ha sosem tanulsz a saját történelmedről, hogyan tudsz igazán létezni?

Majd így folytatta:

Rájöttem, hogy sosem álltam ki a koreai származásomért. Szándékosan figyelmen kívül hagytam a rasszizmust és a mikroagressziókat, amelyeket én és a hozzám hasonlóak tapasztaltak. Nem védtem meg az örökségemet, mert attól féltem, megbüntetnek érte. És most nem tudok másra gondolni, mint hogy milyen szerepem volt abban, ahogy most az ázsiai-amerikaiakkal bánnak.

Melton hozzátette, úgy döntött, változtatni fog ezen a hozzáálláson, és hallatni fogja hangját:

Mostantól nem maradok csöndben a saját tapasztalataim kapcsán. A gyűlöletből fakadó bűntények, amelyek végigsöpörtek az országon, arra késztettek, hogy rájöjjek, milyen fontos a platform, amellyel rendelkezem. (...) Hogy őszinte legyek, még nem tudom, milyen szerepe lesz a hangomnak ebben, de az a szándékom, hogy kihívás elé állítsam ezt a romlott rendszert. 

- írta Charles.

Embed from Getty Images

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek