Starity

Egy borbély szalon útmutatója a férfi hajakhoz

2021. május 04. 14:02   |   Szerző: Starity

A férfiaknak sem mindig egyszerű megtalálni azt a frizurát, ami a leginkább passzol a saját stílusukhoz. Egy borbély szalon azonban most sokaknak segíthet a férfi hajakról szóló útmutatójával, amelyben összefoglalta, hogy manapság mely fazonok számítanak a legkedveltebbnek: olvass tovább, és tudj meg többet a 2021-es trendekről!

hirdetés
Egy borbély szalon útmutatója a férfi hajakhoz
Fotó: A76.hu

Útmutató a férfi hajakhoz: ezek lennének a legnépszerűbb frizurák 2021-ben?

Ha kíváncsi vagy arra, hogy neked melyik frizura típus állhat a legjobban, akkor mindenképp érdemes szétnézned az a76.hu weboldalon, ahol képekkel együtt megnézheted egy helyen a borbély szalon által összegyűjtött férfi frizura fazonokat.

Az A76 szerint leginkább ezek a frizurák jellemzők a 2021-es férfi divatra:

(French) crop férfi frizura

A francia crop (vagy más néven croptop) lényege a frufru kiemelése. A férfiak haját ilyenkor oldalt és hátul egészen rövidre vágják a borbélyok, amelyet egy átmenettel kötnek össze a felső résszel.

Természetesen ezen belül is rengeteg variáció létezik: ez a crop is inkább irány, mint egy szigorúan meghatározott fazon típus, így mindenki a saját adottságainak és egyéniségének megfelelő frizurával léphet ki egy borbély szalonból.

Undercut fade (alányírt férfi frizura)

Ennek a fazonnak a lényege az éles kontraszt az oldalsó és a fejtetőn található rész között, így akár az undercut-ra is a crop egyik variációjaként lehet tekinteni. A fésülés módja már a vendégre van bízva: meg lehet emelni a frizura elejét hajszárítóval, vagy akár lazán oldalra is lehet lökni a hajtömeget.

Spiky („tüsi” férfi firzura)

Szintén rengeteg variációja van a tüsi (vagy más néven tépett) frizuráknak: az úgynevezett „faux hawk” verzió például még jobban hangsúlyozza egy férfi fejformáját. A lényeg az ilyen fazonú férfi hajaknál, hogy a fejtetőn lévő részt előre és felfelé vágja a borbély, és persze ugyanilyen irányba szárítja. Nagy előnye ennek a fazonnak, hogy reggel gyorsan be lehet lőni!

Quiff férfi frizura

Hasonlít az undercut-ra, de valamennyivel természetesebb megjelenéssel: felül mindig lazább, rendezetlenebb tartással rendelkezik ez a fazon.

Slicked back (hátrafésült férfi hajak) + szakáll kombináció

Az igényes, férfias szakállal párosított hátrafésült hajnak 2021-ben is hatalmas népszerűsége van. Itt is rengeteg variálási lehetőség van, amihez egy profi borbély mindig tud tanácsot adni.

A nagy kérdés a férfi hajakkal kapcsolatban – hogyan segít a megfelelő fazon megtalálásában egy borbély szalon?

Természetesen attól még, hogy valaki tisztában van a legnépszerűbb férfi hajakkal, nem jelenti egyből azt, hogy tudni is fogja, hogy melyik fazon fog a leginkább passzolni a saját arcvonalaihoz. Az olyan férfifodrászatok, mint az A76 borbély szalon leginkább a következő tényezők mérlegelésével tudnak segíteni valakinek kiválasztani a neki legelőnyösebb férfi frizurát:

  • A haj adottságai (sűrű, ritka, van-e jele kopaszodásnak, stb)

  • Homlokmagasság és a hajforgó elhelyezkedése

  • A fejforma (kerek, ovális, szív alakú…)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek