Starity

3 tipp, hogy a szürke hétköznapok is lendületesen induljanak

2021. május 12. 16:04   |   Szerző: Starity

Megcsörren az ébresztő, a szép álom egy pillanat alatt szertefoszlik, kótyagosan pislogsz párat, és eljut a tudatodig, hogy ismét reggel van, ismét kelni kell, megint vár a munka… Ilyen gondolatokkal ébredve nem csoda, ha semmi kedved sincs az előtted álló naphoz. Főleg, ha esetleg még az időjárás is szomorkás és borongós odakinn.

hirdetés
3 tipp, hogy a szürke hétköznapok is lendületesen induljanak

De ha vidáman és pozitívan kezded a reggelt, akkor sokkal kevésbé lesz majd nehézkes a készülődés, a jó hangulatod pedig akár egész nap kitarthat. Hogy mit kell tenned? Adunk pár tippet!

Kellemes ébresztő

Valószínűleg te is a mobilodat használod ébresztőóra gyanánt, igaz? A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy egy fülsiketítően éles csengőhangot állítanak be az ébresztéshez, hogy azonnal kimenjen a szemükből az álom. De mégis ki szeret kellemetlen zajokra hirtelen felkelni? Nem csoda, ha rögtön ingerült leszel.

Ezért sokkal célravezetőbb, ha inkább egy olyan hangra ébredsz, ami “zene füleidnek”. Ez lehet akár egy természetet utánzó hanghatás (madárcsicsergés, patakcsobogás), egy könnyed, lágy zene, esetleg valamilyen klasszikus zenemű, de akár az aktuális kedvenc dalod is. 

A hangerőt is állítsd fokozatosan emelkedőre, hogy ne kezdjen el rögtön “bömbölni” az ébresztő a füled mellett. Már ezzel az apró változtatással is sokat teszel azért, hogy jobb hangulatban ébredj.

Vidám készülődés

Amíg a szokásos reggeli teendőidet végzed, ne legyen körülötted néma csend, hanem hallgass például rádiót! Ez nem csak azért hasznos, mert a háttérzajnak köszönhetően éberebb leszel, hanem azért is, mert meghallgathatod például az aktuális közlekedési híreket, amik lehet, hogy téged is érintenek majd, amikor a munkahelyed felé tartasz.

Zenére készülődni ráadásul sokkal szórakoztatóbb, ha pedig nevetéssel indítanád a napot, akkor válaszd a Rádió 1-et, ahol az ország kedvenc beszélgetős showműsora, a Balázsék vár minden reggel! A vidám trió naponta jelentkezik érdekes és aktuális témákkal, melyeket sajátos humorral, könnyed hangnemben veséznek ki, és gyakran a hallgatók is bekapcsolódhatnak az adásba. 

Ha nincs rádiókészüléked, az sem gond, ugyanis az Online Rádió weboldalán keresztül számítógépen, okostelefonon, tableten vagy okostévén is hallgathatod a műsort. 

Reggeli energialöket

Nem, itt most elsősorban nem a kávéra gondoltunk. Bár tény, hogy sokan el sem tudják kezdeni a napot nélküle, de mellette még jó, ha bevetsz egy-két olyan módszert, amitől maximálisan éber és tettrekész leszel, mire elindulsz otthonról.

Erre tökéletes például egy frissítő zuhany, de figyelj arra, hogy langyos legyen a víz, ugyanis a forró vizes tusolás inkább csak elálmosít. Ha pedig valami aktívabb elfoglaltságra vágysz, akkor jöhet egy kis sport! 

Nem muszáj futni menni, egy 10-15 perces gyakorlatsort akár a szobában is el tudsz végezni. Intenzív kardió, kellemesen átmozgató jóga, egy kis erősítés… akár minden nap csinálhatsz mást, így legalább a változatosság is megmarad.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek