Starity

Megosztja a sztárokat a palesztin-izraeli konfliktus

2021. május 23. 13:01   |   Szerző: Glamster

Viszály alakult ki a sztárok között: őket is megosztja a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus.

hirdetés

A palesztin-izraeli konfliktus a 20. század eleje óta folyik, és gyakran fegyveres összetűzésbe csap át. Ez történt 2021 májusában is. Igazságot a két fél között roppant nehéz tenni, ezért is az egyik leghosszabb ideje tartó diplomáciai csapdáról és területi vitáról van szó, ami érinti a „szent földet”.

Az emberek mellett a sztárokat is megosztja a kérdés, és nem voltak restek kifejteni a véleményüket a közösségi médián.

Gal Gadot, aki egy izraeli modell és színésznő, természetesen az otthonát védte a kérdésben.

A szívem sajog: az országom háborúban áll. Aggódom a családomért, a barátaimért. Aggódom az embereimért. Ez egy veszett kör, és már túl hosszú ideje tart. Izrael, mint egy nemzet, megérdemli, hogy békében és szabadságban létezzen

– írta többek között. Véleménye azonban nem bizonyult túl népszerűnek, ezért a válaszolási lehetőséget letiltotta a profilján.

Embed from Getty Images

Justin Bieber és Adam Lambert (zsidó származású) szintén a zsidók elleni rasszizmusra hívta fel a figyelmet.

A mai világban az antiszemitizmus elkeserítő és ijesztő

– osztották meg.

Bella Hadid és Gigi Hadid, akiknek palesztin felmenői vannak, hetek óta felhívják a figyelmet a palesztin lakosok ellen elkövetett erőszakra.

A jövő generációja visszanéz majd, és csodálkozik azon, hogy engedhettük meg, hogy a palesztin nép ennyit szenvedjen. Emberi tragédia bontakozik ki a szemünk előtt. (...) Szabad Palesztint!

Tinashe, Kehlani, DJ Khaled, Mark Ruffalo, és Lauren Jauregui is Gázai övezet mellett állt ki. Mellettük korábban Cristiano Ronaldo, Jon Stewart, Zayn Malik, Penelope Cruz, Selena Gomez, és Morgan Freeman is a szabad Palesztin mellett kampányolt.

Embed from Getty Images

Rihanna, velük ellentétben, egy semlegesebb területre tért véleményével, és az országok ártatlan gyermekeinek érdekeit nézte.

Nagyon szomorú vagyok, hogy Izrael és Palesztin még mindig konfliktusban áll. Nehéz nézni! Ártatlan izraeli és palesztin gyermekeket bombáznak (...) az államok és extrém hívők. (...) Ezt a kört be kell most már zárni.

Sokaknak nem tetszett, hogy Rihanna pártatlan maradt a kérdésben. Demi Lovato szintén így tett:

Nem tudom, kinek kell ezt hallani, de Izrael és Palesztin is megérdemli a szabad és biztonságos életet. Aki másról akar meggyőzni, az nem tiszteli az emberi jogokat és emberi életet.

Három napja, május 20-án, az izraeli biztonságpolitikai kabinet megszavazta a palesztin Gázai övezet iszlamista szervezetei elleni Falak őrzője hadműveletet lezáró tűzszünet elfogadását.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek