Starity

Sport és vitaminok – melyek és miért a legfontosabbak?

2021. június 29. 16:04   |   Szerző: Starity

A napi vitaminbevitel kiemelt fontossággal bír, ha rendszeresen sportolunk, egészséges életmódot folytatunk, illetve mindemellett odafigyelünk a szervezetünk szükségleteire, a csontjaink és a bőr egészségének alakulására.

hirdetés
Sport és vitaminok – melyek és miért a legfontosabbak?

Sport és a vitaminok összefonódása

Rendszeres testmozgás mellett a szervezetünknek szüksége van olyan tápanyagokra, melyekből energiát nyerhet. Ilyenek a szénhidrátok, zsírok, fehérjék, melyeknek nagy részét tudatos, változatos étrendet követve biztosítani tudunk. Sok esetben azonban étrend-kiegészítőkre is szükség van, hogy a megfelelő vitamin pótlásáról gondoskodhassunk.

Oda kell figyelni a helyes táplálkozásra, a megfelelő vitaminbevitelre, hiszen még a sportos életmód mellett is számtalan betegség kialakulhat vitaminhiány következtében. 

Segítség lehet a vitaminok pótlása terén a Marnysnál kapható vitamincsalád kifejezetten sportoláshoz, melyek természetes összetevőket tartalmaznak, folyékony vagy por állagúak, illetve van, amely L-karnitin tartalmának köszönhetően segíti a zsírégetést, vagy amely még a bőr védelméről is gondoskodik.

A legfontosabb vitaminok

Köztudott, hogy minél intenzívebben mozgunk, annál magasabb a szervezet vitamin- és ásványianyag-felhasználása, így egyes vitaminpótlások elengedhetetlenek az optimális immunrendszer működéséhez, a csontozat egészségének fenntartásához, a vörösvérsejtek képződéséhez.

Nélkülözhetetlen a B-vitamin megfelelő szinten tartása testmozgást követően, mivel ez segíti a szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjét, valamint felelős a szövetek regenerálódásáért és a vörösvérsejtek képződéséért.

A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet kap a csontképződésben, a csontok egészségének megőrzésében, hiszen a kalcium mennyiségét szabályozza. Pótlására egész évben szükségünk van, bár az ősztől tavaszig tartó időszakot minden tanulmány kiemeli.

Nem feledkezhetünk meg az antioxidánsokról sem, mint a C-, az E- és az A-vitamin, melyek bizonyítottan hasznosak a gyulladásos megbetegedés és a fájdalom enyhítésében, segítik a regenerálódást.

Egy vitaminnal sportolhatsz, szépülhetsz

A főbb vitaminok mellett természetesen még számtalan ásványi anyag szükséges egy sportoló vagy rendszeres testmozgást végző számára, melyek nélkülözhetetlenek az egészségmegőrzéshez, az optimális teljesítőképesség eléréséhez. Ilyen többek között a magnézium, a cink, a vas, mind hozzájárulnak ehhez.

A Marnys Artrohelp Forte sportvitaminja a nélkülözhetetlen vitaminok mellett 10 000 mg tengeri halkollagén-tartalmú, és a csontok, ízületek, porcok védelme mellett hozzájárul a bőr egészségének és szépségének fenntartásához is. Jótékony hatással van a sérülések gyógyulására és a táplálkozási zavarokra is.

Az egészséges és változatos étrendet intenzív, rendszeres mozgás mellett mindenképp egészítsük ki a szervezetünk számára létfontosságú vitaminokkal!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek