Starity

Milyen esetekben ajánlott a mikroszórófejes öntözés?

2021. július 25. 09:09   |   

Hazánk éghajlata nem mindig kedvez a növények növekedésének, ezért gondoskodnunk kell a mesterséges locsolásról. Az öntözés azonban sokszor kihívások elé állít minket, mivel olyan rendszert kell kiépíteni, amely képes igazodni a legtöbb igényhez.

hirdetés
Milyen esetekben ajánlott a mikroszórófejes öntözés?

Az sem utolsó, hogy mindezt gazdaságos módon oldjuk meg. Éppen ezért, a következő pár sorban a mikroszórófejes öntözésről és annak előnyeiről olvashatsz kicsit bővebben. 

A szórófejek működési elve

A szórófej tulajdonképpen a szállított öntözővizet porlasztja, ezáltal képes megöntözni mesterséges csapadék formájában az érintett területet. 

A fejeket beszerelhetjük állítva és függesztve is. A víz mennyisége könnyen szabályozható a fúvóka segítségével, a rotor pedig a szórási sugarat határozza meg. Természetesen beszerezhetők különböző méretű, szórási sugarú fejek is. Továbbá vannak rovarvédős, áramlásszabályozós, fagyvédelmi és párásítási funkcióval ellátott változatok is. 

A mikroszórófejek előnye

Nem titok az sem, hogy különféle típusú szórófejeket szerezhetünk be. Az AutomataÖntözőrendszer.com szórófejek kínálatában mindenki megtalálja a számára ideális darabot! Mikroszórófejes öntözés például nemcsak a vízpótló locsoláshoz, de a fagyvédelmi és párásító öntözéshez is tökéletes. Ezzel tipikusan olyan öntözés valósítható meg, amellyel kiaknázható a technológia minden előnye. 

Egyébként a mikroszórófejes öntözőtelep szerkezete eléggé hasonlít a csepegtető rendszer öntözőtelepéhez. A különbség csupán a szárnyvezetékben van, hiszen ez PE csőbe pattintott mikroszórófej sor. 

Ez a technológia nagyon gazdaságos, hiszen a rendszer akár alacsony üzemi nyomáson is működtethető. A rendszer továbbá kis víz- és energiaigényű, ráadásul a víz és a tápoldat közvetlenül a gyökérzónába juttatható. 

Kis kiadás, nagy befektetés

A mikroszórófejes rendszer egyszerűen automatizálható, s megannyi öntözési forma esetén hasznosítható. Elég egyszer befektetni rá, s aztán évekig a segítségünkre lesz.

Egy befektetés akkor minősül megtérülőnek, ha hosszú és rövid távon is elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Ha egy ilyen rendszerbe invesztálsz bele, akkor sokkal takarékosabban bánsz majd a vízzel és a pénztárcáddal egyaránt. 

Nem kell aggódnod, csupán a megfelelő alkatrészeket kell beszerezned! Az AutomataÖntözőrendszer.com webáruházában mindent megtalálsz, amire szükséged lehet, hiszen kínálatuk a teljes öntözés témakörét lefedi. Rendelj kényelmesen, otthonról, és legyen profi rendszered! 

Ne feledd, a növények számára fontos a csapadék, gondoskodj erről te magad, egy okos, automata öntözőrendszer segítségével! Hidd el, nem fogsz benne csalódni! 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek