Starity

#KPOP: A Dreamcatcher új albummal jelentkezett

2021. augusztus 09. 12:12   |   Szerző: Pheebs

Magyar idő szerint július 30-án délelőtt 11-kor jelent meg a Summer Holiday névre keresztelt korong, valamint a címadó dalhoz tartozó klip, a BEcause.

hirdetés
#KPOP: A Dreamcatcher új albummal jelentkezett
Fotó: DB KPOP

A héttagú csapat hat hónap után újra hallat magáról, a  Dystopia album sorozat a “Dystopia: Road to Utopia” című albummal ért véget még januárban, most azonban újabb visszatéréssel kedveskedtek rajongóiknak. 

A Summer Holiday album hat dalt tartalmaz, melyek közül most sem maradhatott el a jól megszokott Intro, ami egyfajta felvezető, hangulatfestőként szolgál.

A címadó dal a BEcause elnevezést kapta, ami már magában mögöttes tartalommal bír, melynek dekódolását JiU segítette a Weekly Idol nevezetű koreai reality műsor keretein belük. A kínai karakter 悲 (Bei) szomorúságot jelent, ami kapcsolódik a dal mondanivalójához: a kibontakozó mérgező, szinte már megszállott szeretet és szerelem szomorúságból fakad. Ezt a szerelmi szálat az 1990-es Misery horror-thrillel film is inspirálta. 

Érdekesség, hogy ezzel a visszatérésükkel számos egyéni rekordjukat döntötték meg. Többek közt kevesebb, mint 2 nap alatt több mint 10 milliós nézettséget ért el a BEcause című videójuk. Ezenfelül a megtekintések száma töretlenül ível felfelé, immáron több, mint 15 millió kattintással büszkélkedhet a csapat.

Továbbá az első napi eladások számánál is új rekord született a lányoknál: 47 331 példány kelt el, ezzel lekörözve a fent említett Road to Utopiát, melynél több, mint 45 000 albumot vásároltak a rajongók. 

Az album a zenei ranglistákon is kiemelkedően teljesít:

  • iTunes Top 100 K-pop Albums Chart: 1. hely
  • Worldwide iTunes Album Chart: 3. hely
  • US iTunes Album Chart: 14. hely

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek