Starity

Seung Ri: katonai őrizetben tartják a dél-koreai énekest

2021. október 02. 11:11   |   Szerző: BeJoyful

A Big Bang volt tagja Seung Ri, letöltötte a kötelező katonai szolgálatát. Így 2021. szeptember 16-án mentesíteni kellett volna, ám ez nem történt meg, ugyanis az énekest jelenleg a ROK hadsereg katonai fogva tartási központjában tartják bent.

hirdetés
Seung Ri: katonai őrizetben tartják a dél-koreai énekest
Fotó: Arena Home+ magazin

Miután Seung Ri 2020 márciusában bevonult a katonai bíróságon megkezdődött a hivatalos tárgyalási eljárás ellene összesen kilenc vádpontban. Így többek között sikkasztás, az élelmiszer – higiéniai törvények megsértése, illegális szerencsejáték, illegális pénzátutalás, illegális prostitúció kényszerítése kapcsán is tárgyalások folytak.

2021. augusztus 12-én a katonai bíróság arra a következtetésre jutott, hogy Seung Ri bűnös az ellene felhozott vádak többségében. Így három év börtönbüntetésre, 1.15 milliárd won pénzbüntetésre és személyes adatainak nyilvántartásba vételére ítélték a nemzetközi szexuális bűncselekményt elkövetők listájába.

Közvetlenül a bírói ítélet meghozatala után Seung Rit őrizetbe vették a ROK katonai rendőrség 55. osztályában. Körülbelül a bírói ítéletet követő héten az énekes képviselője fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen. Miután az ügyészség is benyújtotta a fellebbezést, a fellebbezési tárgyalást átadták a katonai fellebbviteli bíróságnak felülvizsgálatra. A fellebbezést követően Seung Rit a katonai rendőrség szektorából átszállították a hadsereg börtönébe, ahol jelenleg is fogva tartják.

Az ügyben akár kétszer is fellebbezhet a katonai bíróságon, mielőtt továbbítják a dél-koreai legfelsőbb bírósághoz. Jelenleg SeungRi felmentését a kötelező katonai szolgálat alól „elhalasztották” mialatt a katonai fellebbviteli bíróság kivizsgálja az ügyét. Egyelőre valószínűnek tűnik, hogy az énekest őrizetben tarthatják anélkül, hogy elbocsátanák, amíg az ügy teljesen le nem zárul.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek