Starity

Így lesz jól kialakított, praktikus és szép fürdőszobád

2021. október 19. 08:08   |   

A fürdőszoba, ha nincs a teljes lakás felújítására elegendő keretünk, akkor általában az utolsó helyiség, amire sor kerül.

hirdetés
Így lesz jól kialakított, praktikus és szép fürdőszobád

Ez egyrészt abból adódhat, hogy a konyha, ahol az étkezéseket készítjük elő, és az étkezéseket bonyolítjuk, sokkal inkább az életünk színtere, így az egyik legfontosabb helyiség is.  A nappali is központi tér, hiszen itt zajlanak a nagy családi események: a közös játékok, filmnézések és itt tudod leültetni a vendégeidet is. Arról nem is beszélve, hogy legtöbbször itt pihensz meg egy hosszú nap után, és valószínűleg innen is indulsz el.

A hálóhelyiség a pihenésünk szempontjából elengedhetetlen, hogy színeiben, meghittségében megfeleljen az igényeinknek, és biztosítsa a pihentető alvást, illetve a komfortérzetet.

És végül elérkeztünk a fürdőszobához! Az a jó a fürdő felújításában vagy átalakításában, hogy ha egyszer az alapoktól kezdve jól készül el, és tudatosan alakítjuk ki a berendezést, utána évtizedekig megfelelően szolgál majd ki minket.

A DODO csapata összeállított neked egy kisokost, hogy mi mindent érdemes figyelembe venned, mielőtt a felújításba belekezdesz, vagy éppen most tervezed meg álmaid fürdőszobáját.

A tervezés

Ezt a lépést semmiképp sem érdemes kihagyni, mert a fürdőszoba felújítása nem filléres kiadás és az alapos tervezésnél kezdődik minden. A szükségesnél nagyobb költséged keletkezhet, ha úton-útfélen összevásárolod, ami eszedbe jut, és később derül ki, hogy vagy a méret nem megfelelő, vagy a ti szokásaitokhoz nem túl praktikus darabot választottál.

Legyen egy listád a feltétlenül szükséges kiadásokról, és mi az, ami jó lenne, ha beleférne, de nem létszükséglet. Feltétlenül szükséges kiadás a szaniterek, alapanyagok, munkadíjak, váratlan kiadásokra szánt összeg.

Fontos a pontos méret

Pontos alaprajz és méretek nélkül ne indulj el vásárolni! Lehet, hogy a nagyon szép mosdó, amit kinéztél, “csak” 5 centivel hosszabb, mint kéne… Az eladóknak úgyis ez lesz az első kérdése, hogy hány nm csempére, doboz festékre lesz szükséged? Azt is vedd számításba, hogy milyen magas legyen a mosdó, legyen-e hely még a fürdőben, ha a kádból valaki ki szeretne lépni. Ezek mind-mind nagymértékben meghatározzák a tökéletes fürdő kialakítását!

A berendezés is új lesz?

Arra is gondolj, hogy van-e olyan szekrény vagy tükör vagy bármilyen kiegészítő, ami visszakerül az új fürdőszobába vagy esetleg mindent le fogsz cserélni. Ha azonban új bútorokra és kiegészítőkre is szükséged van, a DODO oldalon számos jó minőségű design kiegészítőt és bútort találsz, amikkel neked lehet a legmenőbb fürdőszobád!

A színválasztás

Talán ez a legnehezebb feladat: eldönteni, hogy milyen színű lesz a fürdőszoba? A szín az egyik legfontosabb szempont, hiszen ez alapozza meg az egész helyiség hangulatát, ezekhez fogod kiválasztani a kiegészítőket és minden napodat itt kezded, illetve zárod majd. 

Kisebb méretű helyiségeknél itt is érvényes, hogy világosabb színeket érdemes előtérbe helyezni, pl. lágy pasztell színek vagy törtfehér, esetleg krémszínek. A kiegészítőkkel, növényekkel és a szegélyekkel is meg tudod törni a világos téregyhangúságát.

Az örök kérdés: zuhanykabin vagy kád?

Erre nincs jó válasz. Ha szeretsz hosszan relaxálni, olvasgatni egy kád forró vízben, akkor neked mindenképp érdemes kádat beszerezned. Ha viszont inkább a gyors, frissítő zuhanyos tábort erősíted, akkor neked a zuhanykabin lesz az ideális választás.

Egyet ne felejts el: ez a te fürdőszobád lesz, így a te igényeidnek megfelelően kell kialakítanod!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek