Starity

Öltöny vagy zakó? - így öltözködj megfelelően!

2021. december 27. 10:10   |   

A mai világban minden férfi szekrényében szinte kötelező jelleggel lapul egy zakó vagy egy öltöny. Milyen alkalmakkor szükséges a zakó, és milyen alkalmakkor érdemes az öltöny választása? Olvasd el cikkünket és tudj meg többet!

hirdetés

Mikor van szükség öltöny viselésére?

Az öltöny általában az összeillő színű, stílusú és anyagú zakó, a nadrág és a mellény kombinációja, amelyet a férfiak ünnepélyesebb eseményeken szoktak viselni. Általában az öltöny színe fekete vagy szürke. Viselője fontos, hogy mindezt a megfelelő inggel és nyakkendővel kombinálja össze, ugyanis enélkül megtörik a harmonikus kinézet és így elvész a férfi komolysága.

Öltönyt lehet méretre készíttetni, amelyhez elengedhetetlen egy jó szabóság felkeresése, ugyanis ilyenkor a hosszútávra készülő, jó minőségű öltöny egészen biztosan nagyobb kiadást jelent. Természetesen ebben az esetben lehet kérni a későbbiekben igazítást, azonban ha sürgősen szükség van a ruhadarabra, óriási hátrány lehet, ha nem megfelelő méretű az elkészült öltöny. Épp ezért általában egy férfi csupán az esküvőjére vagy egy távolabbi, fontos eseményre szokott szabóval készíttetni egyedi öltönyt.

Egy másik lehetőség a már kész öltöny vásárlása, amely egyszerű, gyors és jóval költséghatékonyabb, mintha varratnánk. Ehhez csupán a megfelelő méretek ismeretére van szükség, amellyel egy öltöny mérettáblázat segítségével pillanatok alatt megtudhatjuk a szükséges méretet.

Mikor érdemes zakót hordani?

A zakó tulajdonképpen az öltöny része, azonban ebben a modern korban a mindennapokban már nem megszokott az összeillő zakó és öltöny nadrág kiválasztása. Elegendő egy elegáns, akár lazább sport öltöny viselése is egy sötétebb farmernadrággal és így a viseletünk sportos, kényelmes, de mégis elegánsabb összképet kapunk.

A zakó tulajdonképpen az év bármely napján hordható. A legtöbbször a multis környezetben, tárgyalásoknál vagy előadásoknál szoktunk vele találkozni, ugyanis így viselőjének önbizalmat, ezáltal egy határozott megjelenést biztosít, míg környezetének jelzi az adott személy komolyságát.

Hogy válaszd ki a megfelelő zakót?

A megfelelő zakó kiválasztása minden olyan férfi számára fontos, aki az adott alkalom során vagy épp a mindennapokban eleganciát szeretne sugározni. A legfontosabb szempont a megfelelő méret eltalálása, ugyanis sokat veszíthet a komolyságából egy túl nagy vagy egy túl szűk zakó viselője. Ehhez ajánlott tudni a szükséges méretet, amelynek segítségével könnyen megtalálható, hogy melyik lesz a tökéletesen passzoló ruhadarab. Természetesen vásárláskor érdemes még sokféle szempontot megvizsgálni, például azt, hogy mikor és hol szeretnénk hordani, mennyit fogunk mozogni benne, milyen anyagot preferálunk és még sorolhatnánk.

A megfelelő öltöny és zakó kiválasztás nehéz, azonban ma már nem csupán varratni, de vásárolni is lehet a szükséges ruhadarabot direkt ebből a célból létrejött ruhaboltokban. Amennyiben Te is gyorsan szeretnél minőségi és elegáns ruhadarabokhoz jutni, érdemes lehet neked is az öltönyvásárlás mellett dönteni!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek