Starity

Használj te is újrahasznosított tisztítószereket és védd a környezeted!

2022. február 22. 13:01   |   

Az újrahasznosításról egyre több szó esik, de hallottál már újrahasznosított tisztítószerről? Nem csalás, nem ámítás, sok éves kutatómunka sikereként előállították a világelső körforgásos tisztítószer családját.

hirdetés
Használj te is újrahasznosított tisztítószereket és védd a környezeted!
Fotó: Gerd Altmann / Pixabay

A környezettudatos takarítást érdemes a hétköznapjaink részévé tenni, hiszen azon túl, hogy óvod a környezetet, saját egészségedért is sokat tehetsz vele. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, hogy hogy is működik ez!

Miért fontos, hogy te is környezetbarát tisztítószerekkel takaríts?

Lehet, hogy nem is gondolnád, de amikor takarításba fogsz, rengeteg tiszta ivóvizet használsz el, amit ráadásul beszennyezel különböző tisztítószerekkel a rengeteg suvickolás alkalmával. Egyáltalán nem mindegy, hogy ilyenkor milyen anyagok kerülnek be a vizeinkbe, hiszen ezek hatással lehetnek a környezetünkre, és a víz megtisztítása súlyos költségeket vonz magával.

Fontos, hogy az embereknek minél több ismerete legyen arról, hogy hogyan tudják csökkenteni a károsanyag-kibocsátásukat akár a hétköznapi takarítás során környezetbarát tisztítószerek használatával, akár a mosás vagy a közlekedés szintjén - csak, hogy a legfontosabbakat említsük. Az emberek szemléletének változnia kell ebben a tekintetben és lényeges, hogy a családjukban szintén mindenki egyre környezettudatosabbá váljon. 

Ráadásul ma már ezt nem is kell különösebb teherként megélni, hiszen számos környezetbarát megoldás és szolgáltatás elérhető, amivel te is tehetsz a környezet védelméért a hétköznapok szintjén.

Használj Cycle tisztítószereket és óvd a környezeted!

Egyre több technológiai folyamat során törekszünk arra, hogy a lehető legkevésbé terheljük a környezetünket felesleges szennyeződésekkel. Hasznosítsuk újra amit csak lehet és így végül majd megvalósíthatjuk a körforgásos hulladékgazdálkodást. A biogáz-előállítással foglalkozó kutatók felismerték azt, hogy a szennyvízkezelés során rengeteg értékes alapanyag keletkezik. Így célul tűzték ki ennek minél hatékonyabb hasznosítását.

A kísérletek egyik fontos felfedezése volt, hogy a folyamatok során természetes savak is keletkeznek, melyeket ráadásul vissza tudnak nyerni. Ami azért fontos, mert ezekből a későbbiekben további hasznos termékek állíthatóak elő. Felfedezték, hogy ezek a savak tisztítószerként kiválóan funkcionálhatnak. Ezért ma már az egyik fő cél az ecetsav kinyerése lett.

A hatékony újrahasznosítással tehetünk a legtöbbet

A biomassza napjainkra az egyik legértékesebb alapanyaggá vált. Ebből a szerves hulladék típusból mára számtalan értékes összetevőt nyerhetünk ki. Azontúl, hogy jó alapanyagot nyújt a biogáz előállításhoz, biosavakat és tisztítószereket is előállíthatunk belőle. Ezeken túl vannak olyan részei, melyek növényi tápoldatként is hasznosíthatóak. 

Ki tudja, mit tartogat számunkra még a természet? A világ első újrahasznosított tisztítószere után már kevés dolgon tudnánk meglepődni. A Cycle gyártója nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lehető legjobb hatásfokon hasznosítják újra a zöldhulladékot. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek