Starity

Felszerelésünk fontos tartozéka a vizespalack!

2022. március 20. 18:06   |   

Nemcsak a tikkasztóan meleg nyári napokon kell gondoskodnunk a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelről, hanem az év minden napján. Természetesen a hidegebb hónapokban kevesebb vízre van szüksége a szervezetünknek, mint a melegebb időszakokban.

hirdetés
Felszerelésünk fontos tartozéka a vizespalack!

Ez azonban nem jelenti azt, hogy télen egyáltalán nincs szükségünk folyadékra. Ha pedig folyadékról van szó, akkor a kulacs is magától értetődik.

Egy kulacs elsődleges tulajdonságai

Egy jó vizespalack számtalan kritériumnak kell, hogy megfeleljen. Elengedhetetlen szempont a kulacs anyaga, hőszigetelő képessége, a nyak átmérője, a palack mintázata vagy a termosz súlya. Végül, de nem utolsósorban szintén nem elhanyagolható szempont, hogy mennyire egyszerű használni az adott kulacsot.

Szerencsére ma már a lehető legkülönbözőbb méretben, színben és kivitelezésben kaphatunk palackot. Így például az Elbon cseppmentes kulacsai között biztosan találunk olyat, amely a leginkább passzol hozzánk, ezért javasolt szétnéznünk a bolt széles kínálatában.

Kulacsok gyerekeknek

Ha gyerekeink vannak, mind a vizespalack funkcionalitása, mind annak színe és mintázata sokkal fontosabb lehet, mint egy felnőtt ember esetében. Egy gyermek könnyebben leejtheti a palackot, ezért is fontos, hogy ütésekkel, karcolásokkal és kopásokkal szemben jóval ellenállóbb anyagból készült kulacsot válasszunk számára.

Ezenkívül egy gyermek érthető okokból jóval kisebb súlyt képes magával cipelni, mint egy felnőtt, így a termosznak nemcsak tartósnak kell lennie, hanem viszonylag könnyűnek is. Ebből adódik, hogy hiába strapabíróbb az acél, mint az alumínium, nem biztos, hogy azt egy kisiskolás el fogja bírni.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy fontos számunkra az, hogy gyermekünk meleg italt fogyasszon. A 18/8 élelmiszerminőségű acélból készült rozsdamentes acélkulacsok akár 12 órán keresztül meg tudják tartani a bennünk található folyadék hőmérsékletét. Másfelől azonban a műanyag palackok alapanyaga BPA- és ftalátmentes Eastman Tritan, amely az egészségre teljes mértékben ártalmatlan és a lehető legmagasabb szakmai színvonalat képviseli.

Külső és dizájn

Nem számít azonban, hogy gyerekről vagy felnőttről van szó, a vizespalack anyagán kívül annak külalakja is lényeges. Ma már léteznek olyan termoszok is a piacon, amelyek a természeti elemeknek megfelelő díszítéssel vannak ellátva.

Az egyik legérdekesebb mintázat talán a Svéd illusztrátor, Magdalena Lundkvist munkája. Ennek az illusztrációnak az alapját ősi skandináv rúnák alkotják. Az alakzatok Svédország történelmét ábrázolják az alkotó szubjektív megközelítéséből.

Természetesen léteznek kifejezetten gyermekeknek szánt állatos – lime majmos, szürke pókos vagy narancs jávorszarvasos – palackok is. Ezek amellett, hogy vidámak, játékosak, tökéletesen is zárnak, így teljes mértékben szivárgásmentesek. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek