Starity

8 forgatási helyszín, amely elképesztően népszerű lett

2022. június 27. 21:09   |   Szerző: Four

A Harry Potter-filmek és az Alkonyat filmsorozat is helyet kapott a listában.

hirdetés

1. Glenfinnan viadukt, Skócia - Harry Potter-filmek

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

által megosztott bejegyzés

 

A Harry Potter és a Titkok Kamrája című filmben látható Skócia egyik nevezetessége, a Glenfinnan-viadukt. A hely annyira népszerű lett a film megjelenése után, hogy a helyiek aggódni kezdtek, mert attól tartottak, balesetveszélyessé válik a gőzmozdonyon az utazás.

 

2. King's Cross pályaudvar, London - Harry Potter-filmek

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

által megosztott bejegyzés

 

Újabb Harry Potter-helyszín: a londoni King's Cross pályaudvaron a regények szerint található a mágikus "kilenc és háromnegyedik vágány", amelyről a Roxfort Expressz indul. A pályaudvarra látogatók sokan megpróbálnak "átszaladni" a helyszínre, ahogy azt a történet szerint a varázslók tették - ám mindig hatalmas esés lesz a vége. 

 

3. Matamata, Új-Zéland - A Gyűrűk Ura-filmek

 

 

Új-Zéland a leginkább látogatott forgatási helyszín, A Gyűrűk Ura-filmekben megjelenő lélegzetelállító látvány ugyanis máig sokakat vonz. Nem beszélve "Hobbitonról", ahol szervezett túra keretein belül leshetnek be a rajongók a kulisszák mögé. Tulajdonképpen az egész országot bejárva rendre forgatási helyszínekre bukkanhatnak - a helyiek viszont már kezdik félteni lakóhelyük épségét, akkora a turistaözön.

 

4. Nærøyfjord, Norvégia - Frozen

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 által megosztott bejegyzés

 

A Jégvarázs helyszínéül szolgáló képzeletbeli Arendelle-t valójában Norvégia tájai inspirálták. Az érdekeltség pedig 37%-kal nőtt, amióta megjelentek a filmek. Ezt kihasználva már szervezett Disney-túrák vannak bizonyos norvég városokban, 2013 óta ugyanis drasztikusan nő a látogatottság. 

 

5. Dubrovnik, Horvátország - Trónok harca

 

 

A sorozattörténelem egyik legnépszerűbb alkotása lett a Trónok harca - nem véletlen így aztán, hogy a rajongókat érdekelni kezdte, hol zajlottak az epizódok forgatásai. A sorozatbeli Királyvár helyszíne például valójában a horvátországi Dubrovnik volt, amely máig népszerű turistacélpont gyönyörű utcaképe miatt.

 

6. Castle Ward, Írország - Trónok harca

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

által megosztott bejegyzés

 

Nem Horvátország az egyetlen Trónok harca-helyszín, amely nagy népszerűségnek örvend: nagyjából évi 350 ezer rajongó látogat Észak-Írországba, ahol a Deresben zajló jeleneteket forgatták. 

 

7. Skellig Michael, Írország - Star Wars

 

 

És ha már Írország: egy másik nagyon híres franchise is igénybe vette a hely szépségét. A Skellig Michel-szigeten forgatták a Star Wars: Ébredő erő illetve Az utolsó jedik című filmet. A hely egyébként az UNESCO Világörökség része, és hosszú ideig az ír keresztény szerzetesek központja volt.

 

8. Forks, Egyesült Államok - Twilight-filmek

 

 

Óriásit ugrott a Twilight szerint is álmos washingtoni kisváros, Forks látogatottsága, miután megjelent a filmek. A városka átlagosan évi ötezer turistára számíthatott, ám az Alkonyat debütálása után évi 70 ezer látogató kereste fel a helyet. Sőt, még fesztivált is tartanak a könyvek és filmek tiszteletére, "Forever Twilight in Forks" címmel. 

via BuzzFeed 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek