Starity

Vilmos herceg szívszorító levélben búcsúzott a néhai királynőtől

2022. szeptember 10. 20:08   |   Szerző: Four

A herceg szomorú szavakkal búcsúzott II. Erzsébettől, nemrég adta ki hivatalos nyilatkozatát.

hirdetés

Miután III. Károly király II. Erzsébet halálát követően rövidesen hivatalos nyilatkozatban búcsúzott édesanyjától, most az új trónörökös, Vilmos herceg is kinyilvánította gyászát:

Csütörtökön a világ elveszített egy különleges vezetőt, akit teljes elköteleződés fűzött az országhoz, a Birodalmakhoz és a Nemzetközösséghez. Számos dolog fog elhangzani a következő napokban az uralkodása történelmi jelentőségéről. Én azonban elveszítettem a nagymamámat. És miközben gyászolom őt, elképesztően hálás is vagyok. A királynő bölcsessége és támogatása kísért engem egészen az ötödik évtizedem kezdetéig. A feleségem húsz évig élvezhette az útmutatását és támogatását. A gyermekeim együtt tölthették vele az ünnepeket, és a közös emlékeiket egész életükben őrizhetik. Mellettem volt a legboldogabb pillanataimban. És mellettem volt életem legszomorúbb napjain. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a nap, de időbe telik, míg tudatosul bennünk a Nagyi nélküli élet valósága. 

- írta, majd így folytatta:

Köszönöm neki a kedvességet, amelyet irántam és a családom iránt tanusított. És köszönöm neki a generációm nevében, hogy szolgálat és méltóság tekintetében olyan példát mutatott a nyilvánosságnak, amely egy más korból származott, de számunkra mindig időszerű volt. A nagymamám egyik híres mondata volt, hogy a gyász a szeretetért fizetett ár. Mindaz a szomorúság, amelyet az elkövetkezendő hetekben érezni fogunk, az egyedülálló Királynőnk iránt érzett szeretet jele. Tisztelni fogom az emlékét azzal, hogy minden tőlem telhető módon támogatni fogom az apámat, A Királyt.

- jelentette ki Vilmos herceg. 

A herceg II. Erzsébet halálával trónörökössé vált, és a People magazin szerint ezzel együtt megváltozott a titulusa is: feleségével, Kate Middletonnal most már Wales hercege és hercegnője (Prince és Princess of Wales) lettek a korábbi Duke és Duchess of Cambridge megnevezés helyett.

III. Károly ma reggel hivatalosan is az Egyesült Királyság új uralkodója lett, ám valószínűleg a koronázási ceremónia a hagyományt követve csak hónapok múlva lesz, a gyászidőszakot tiszteletben tartva. II. Erzsébet temetése szeptember 19-én, a londoni Westminsteri apátságban lesz.

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek