Starity

Ezért elengedhetetlen fontos a napelem biztosítás

2022. szeptember 18. 03:03   |   

Amikor az otthonunk megóvásáról van szó, akkor minden apró részletre gondolni kell. A napelem biztosítás egyre elterjedtebb, ám még mindig sokan figyelmen kívül hagyják a fontosságát.

hirdetés
Ezért elengedhetetlen fontos a napelem biztosítás

A lakóingatlanra szóló kockázatviselés ugyanis alapesetben nem terjed ki mindenre. Egy szokványos csomagban jellemzően a tűzesetekre, viharok okozta károkra, földcsuszamlásra szóló védelmek találhatók. Ezekhez kérhetünk további extrákat, például betörés, vagy csőtörés esetére, ám sokszor előfordul, hogy a különböző fejlesztések, illetve felújítások után elmarad a szerződés felülvizsgálata, emiatt pedig egy káresemény óriási anyagi terhet jelenthet. Ezért aztán elengedhetetlen, hogy időnként újra tárgyaljuk a feltételek és ha nagyobb összeget költöttünk az ingatlanra, akkor mindenképpen bővítsük a védelmet.

Az egyre növekvő energiaáraknak és a környezettudatos életmódnak köszönhetően évről évre nagyobb a kereslet az alternatív energiaforrások iránt. A hőszivattyús rendszerek mellett a napenergia felhasználása is rohamtempóban terjed. Egyre több lakóházra kerülnek fel panelek és bár a kiépítés bekerülési költsége még mindig magasnak tekinthető, a megtérülési idő egyre rövidül. A napelem biztosítás megléte ezért aztán több szempontból is kardinális kérdés.

Egyrészt a lokációból adódóan egy igen sérülékeny szerkezetről van szó. A tetőn található egységek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, de a lopással, vagy a szándékos rongálással is érdemes számolni. Már csak emiatt sem lehet kérdéses, hogy mennyire fontos a megfelelő védelem, ám ezen kívül még egy nyomós érv is szól mellette.

Ez pedig nem más, mint az ingatlan értéknövekedése. Egy több milliós beruházás befejeztével nyilvánvalóan többet ér az otthonunk, mint előtte, ám ha ezt a szerződésben nem rögzítjük, akkor az idővel alulbiztosítottá válik. Ez azzal járhat, hogy káresemények során jóval kevesebb térítésre számíthatunk, mint a valós összeg. A rendszeres indexálás mellett tehát fordítsunk nagy figyelmet a felülvizsgálatokra is, főképp nagy értékű bővítések után.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek