Starity

5 ragyogó őszi sminktrend, amelynek te sem tudsz ellenállni

2022. szeptember 23. 10:10   |   Szerző: Four

Ötféle csodaszép sminktrend az idei őszi-téli szezonra: kék szemhéjpúder, rózsás arc és még több különlegesség!

hirdetés

A whowhatwear által megkérdezett szakértők szerint az idei őszi-téli szezonban az erőteljes, merész színek és a csillogás lesz a középpontban:

Szerintem két év maszkviselés után mindannyian úgy érezzük, hogy a "no-makeup" megjelenés egy kicsit unalmas, készek vagyunk újra kísérletezni és a legjobb formánkat hozni. Egy sötét rúzs szájfénnyel igazán kedvelt lesz idén.

- jelentette ki a celebek egyik kedvenc sminkmestere, Omayma Ramzy.

 

1. Erőteljes színek

 

 

A trend lényege, hogy az alapozó könnyed és ragyogó legyen, hogy a szemre és szájra felvitt színek még átütőbbek legyenek.

A bőr egészséges és ragyogó, míg az ajkakon, arccsonton vagy szemeken használt színek erőteljesek. Ez egy olyan kiegészítője az arcnak, ami azonnal felhívja magára a figyelmet, miközben a bőr valódinak érződik és tűnik.

- jelentette ki Daniel Martin, a Tatcha szakembere.

 

2. "Night Luxe" nosztalgia

 

 

Visszatért az Eufória című sorozat által elhíresült ragyogó, csillámos trend, ám egy kis csavarral: a TikTokon is népszerű "night luxe" divatja a testcsillámok helyett inkább a szemeket hangsúlyozza ki: a szemhéjpúder szinte áttetsző és finoman csillog.

Gondoljunk egy nagyon csillogó highlighterre és drágaköveket idéző díszekre a szem körül.

- mondta Lan Nguyen-Grealis, a Studio One Makeup alapítója.

 

3. Lakkszerű csillogás

 

 

Az ajakrúzs kétféle extrém verziója hódít idén: ha nem matt és virágszirmokat idéző, akkor lakkszerű, nagyon csillogó. 

Az idei szezonban sokkal hangsúlyosabb a szájfény, középen élénkpiros, de sötéten kontúrozott ajkakkal, mint Gigi Hadid Met-gálás megjelenésénél.

- mondta Ramzy.

 

4. Rózsás arc

 

 

Nagyon trendi most az arcpirosító, de rengetegféle verziója van. Az egyik például, ha élénkpink ajakrúzst vagy krémes pirosítőt applikálsz az alapozó alá. Hagyd, hogy megszáradjon, aztán kend fel az alapozót: a lényege, hogy a pirosító és az alapozó tökéletesen egybeolvadjon, ezzel egy természetesen kipirult arcszínt kölcsönözve.

- mondta Ramzy.

 

5. Kék szemhéjak

 

 

Szerintem sokféle élénk árnyalat jellemző most a szemhéjpúderek divatjára, legfőképp a kék, piros és zöld. Igen: a kék szemhéjpúder visszatért, és rengeteg celeb választja. 

- mondta Nguyen-Grealis, aki szerint "vagy nagyon precízen eldolgozva, vagy elnagyolva is tökéletesen fest például a zafír árnyalat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek